Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Tweede parkhavenbrug in Rotterdam

Weg En Waterwerk

Westzeedijk 375
3016GR Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: 1931-1933


Beschrijving van Tweede parkhavenbrug

Complexonderdeel D: 2e Parkhavenbrug Inleiding SLUISBRUG "2e Parkhavenbrug", deel uitmakend van het complex "Parksluizen", gelegen over het buitenhoofd van de Kleine Parksluis de Westzeedijk. Omschrijving De brug is gefundeerd op houten palen. De landhoofden zijn opgebouwd uit beton en metselwerk. De vaste betonnen brug heeft stalen liggers. Het brugdek is 8,50 meter lang en 21,50 meter breed. De doorvaartbreedte is 6,60 meter. De brug is voorzien van gemetselde hoekpijlers met granieten bekroningen, gemetselde brugleuningen met granieten afdekplaat en een ijzeren reling met krulmotief. Waardering Uit 1931-1933 daterende sluisbrug "2e Parkhavenbrug", van algemeen belang als historisch- functioneel onderdeel van het sluizencomplex "Parksluizen". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530119
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Tweede parkhavenbrug in Rotterdam

weg en waterwerk

Westzeedijk 375
Rotterdam
Complexonderdeel B: Kleine Parksluis Inleiding SCHUTSLUIS "de Kleine Parksluis", de oostelijke van de twee sluizen die gezamenlijk deel u..

Eerste koolhavenbrug

Westzeedijk 375
Rotterdam
Complexonderdeel E: 1e Coolhavenbrug Inleiding BASCULEBRUG "1e Coolhavenbrug", deel uitmakend van het complex "Parksluizen", gelegen over ..

weg en waterwerk

Westzeedijk 375
Rotterdam
Complexonderdeel F: 2e Coolhavenbrug Inleiding SLUISBRUG "2e Coolhavenbrug", deel uitmakend van het sluizencomplex "Parksluizen", gelegen ..

gebouw

Westzeedijk 375
Rotterdam
Complexonderdeel G: Kantoorgebouw van de Havendienst Inleiding KANTOORGEBOUW van de Havendienst, deel uitmakend van het complex "Parkslu..

weg en waterwerk

Westzeedijk 375
Rotterdam
Complexonderdeel I: Bedieningsgebouw binnensluishoofd Grote Sluis Inleiding BEDIENINGSGEBOUW van het binnensluishoofd van de Grote Parkslu..

Kaart & Routeplanner

Route naar Tweede parkhavenbrug in Rotterdam