Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Quarantaine-Inrichting: Groenaanleg in Rotterdam

Gebouw

Quarantaineweg 1
3089KP Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: 1930 - 1933


Beschrijving van Quarantaine-Inrichting: Groenaanleg

Omschrijving complexonderdeel J Inleiding GROENAANLEG rondom de verschillende quarantainegebouwen met bijbehorende sportvelden, ligusterhaagbeplanting en padenstelsel, in 1933 aangelegd met kenmerken van de Nieuwe Architectonische Tuinstijl, deel uitmakend van het complex Quarantaine-inrichting. In 1992 is het oorspronkelijke hekwerk met toegangspoort vervangen. Hoewel de oorspronkelijke groenaanleg in de loop der jaren is verwilderd is de hoofdstructuur herkenbaar gebleven. Omschrijving GROENAANLEG van het quarantaineterrein met door (oorspronkelijk) lage ligusterhagen omzoomde sportvelden, ligweiden en een padenstelsel met een streng geometrische vakindeling. Waardering GROENAANLEG, als historisch-functioneel onderdeel van de in 1930-1933 gebouwde Quarantaine-inrichting, van algemeen belang vanwege cultuur- en tuinarchitectuurhistorische waarde, alsook vanwege de ensemble- en situationele waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530114
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Quarantaine-Inrichting: Groenaanleg in Rotterdam

Quarantaine-Inrichting: Voormalige beambtewoning

Quarantaineweg 1
Rotterdam
Omschrijving complexonderdeel B Inleiding Voormalige BEAMBTEWONING, oorspronkelijk met kantoor en artsenvertrek, deel uitmakend van he..

Quarantaine-Inrichting: Keukengebouw

Quarantaineweg 1
Rotterdam
Omschrijving complexonderdeel C Inleiding Voormalig KEUKENGEBOUW, deel uitmakend van het uit 1930-1933 daterende complex Quarantaine-i..

Quarantaine-Inrichting: Zusterhuis

Quarantaineweg 1
Rotterdam
Omschrijving complexonderdeel D Inleiding Voormalig ZUSTERHUIS deel uitmakend van het uit 1930-1933 daterende complex Quarantaine-inri..

Quarantaine-Inrichting: Isoleerbarak

Quarantaineweg 1
Rotterdam
Omschrijving complexonderdeel E Inleiding ISOLEERBARAK voor de geïsoleerde behandeling van besmettelijke zieken, deel uitmakend van h..

Quarantaine-Inrichting: Lijkenhuis

Quarantaineweg 1
Rotterdam
Omschrijving complexonderdeel G Inleiding Voormalig LIJKENHUIS, deel uitmakend van het uit 1930-1933 daterende complex Quarantaine-inr..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)