Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Quarantaine-Inrichting: Chloorhuisje in Rotterdam

Gebouw

Quarantaineweg 1
3089KP Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: 1930 - 1933


Beschrijving van Quarantaine-Inrichting: Chloorhuisje

Omschrijving complexonderdeel I Inleiding Voormalig CHLOORHUISJE met ondergrondse bassins, deel uitmakend van het uit 1930-1933 daterende complex Quarantaine-inrichting in Zakelijk-Expressionistische trant, westelijk van de entree van het badhuis gesitueerd. Omschrijving Eenvoudig, op een rechthoekige plattegrond in baksteen opgetrokken, gebouwtje van één bouwlaag onder een overstekend schilddak. In de oostgevel een toegang. Het CHLOORHUISJE heeft een ondergrondse septic tank ten behoeve van de ontsmetting van het afvalwater. Waardering Voormalig CHLOORHUISJE als historisch-functioneel onderdeel van het uit 1930-1933 daterende complex Quarantaine-inrichting, van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde, alsook vanwege de ensemble- en situationele waarde in relatie tot de omringende complexonderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530113
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Quarantaine-Inrichting: Chloorhuisje in Rotterdam

Quarantaine-Inrichting: Voormalige beambtewoning

Quarantaineweg 1
Rotterdam
Omschrijving complexonderdeel B Inleiding Voormalige BEAMBTEWONING, oorspronkelijk met kantoor en artsenvertrek, deel uitmakend van he..

Quarantaine-Inrichting: Keukengebouw

Quarantaineweg 1
Rotterdam
Omschrijving complexonderdeel C Inleiding Voormalig KEUKENGEBOUW, deel uitmakend van het uit 1930-1933 daterende complex Quarantaine-i..

Quarantaine-Inrichting: Zusterhuis

Quarantaineweg 1
Rotterdam
Omschrijving complexonderdeel D Inleiding Voormalig ZUSTERHUIS deel uitmakend van het uit 1930-1933 daterende complex Quarantaine-inri..

Quarantaine-Inrichting: Isoleerbarak

Quarantaineweg 1
Rotterdam
Omschrijving complexonderdeel E Inleiding ISOLEERBARAK voor de geïsoleerde behandeling van besmettelijke zieken, deel uitmakend van h..

Quarantaine-Inrichting: Lijkenhuis

Quarantaineweg 1
Rotterdam
Omschrijving complexonderdeel G Inleiding Voormalig LIJKENHUIS, deel uitmakend van het uit 1930-1933 daterende complex Quarantaine-inr..

Kaart & Routeplanner

Route naar Quarantaine-Inrichting: Chloorhuisje in Rotterdam

Foto's (1)