Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Quarantaine-Inrichting: Keukengebouw in Rotterdam

Gebouw

Quarantaineweg 1
3089KP Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: 1930 - 1933


Beschrijving van Quarantaine-Inrichting: Keukengebouw

Omschrijving complexonderdeel C Inleiding Voormalig KEUKENGEBOUW, deel uitmakend van het uit 1930-1933 daterende complex Quarantaine-inrichting in Zakelijk-Expressionistische trant en westelijk van het ontsmettingsgebouw gesitueerd. Het keukengebouw omvatte de (centrale) keuken en het magazijn. Omschrijving Op een L-vormige plattegrond opgetrokken KEUKENGEBOUW van een bouwlaag en een kapverdieping onder een met rode pannen bedekt overkragend schilddak. De hoofdingang, een dubbele deur, bevindt zich onder een betonnen luifel in het midden van de zuidgevel. Deze wordt geflankeerd door twee rechthoekige vensters met negenruits roedenverdeling. De noordgevel heeft in het midden, eveneens onder een betonnen luifel, een achteringang met aan de bovenzijde vlak onder de dakrand een strook van zeven lage drieruitsvensters. De westgevel heeft geheel rechts twee smalle vensters en in het terugspringende deel acht hoge vensters met kleine roedenverdeling. De oostgevel heeft een identieke geleding. Op de nok van het schilddak, aan de noordzijde grenzend aan de schoorsteen een eveneens overkapte en met pannen gedekte opbouw met een ventilatierooster. In het interieur zijn o.a. de nog aanwezige granito keukenaanrechten van belang. Waardering Voormalig KEUKENGEBOUW als historisch-functioneel onderdeel van het in 1930-1933 gebouwde complex Quarantaine-inrichting, van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde, alsook vanwege de ensemble- en situationele waarde in relatie tot de overige complexonderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530107
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Quarantaine-Inrichting: Keukengebouw in Rotterdam

Quarantaine-Inrichting: Voormalige beambtewoning

Quarantaineweg 1
Rotterdam
Omschrijving complexonderdeel B Inleiding Voormalige BEAMBTEWONING, oorspronkelijk met kantoor en artsenvertrek, deel uitmakend van he..

Quarantaine-Inrichting: Zusterhuis

Quarantaineweg 1
Rotterdam
Omschrijving complexonderdeel D Inleiding Voormalig ZUSTERHUIS deel uitmakend van het uit 1930-1933 daterende complex Quarantaine-inri..

Quarantaine-Inrichting: Isoleerbarak

Quarantaineweg 1
Rotterdam
Omschrijving complexonderdeel E Inleiding ISOLEERBARAK voor de geïsoleerde behandeling van besmettelijke zieken, deel uitmakend van h..

Quarantaine-Inrichting: Lijkenhuis

Quarantaineweg 1
Rotterdam
Omschrijving complexonderdeel G Inleiding Voormalig LIJKENHUIS, deel uitmakend van het uit 1930-1933 daterende complex Quarantaine-inr..

Quarantaine-Inrichting: Portiersloge

Quarantaineweg 1
Rotterdam
Omschrijving complexonderdeel H Inleiding Voormalige PORTIERSLOGE, deel uitmakend van het uit 1930-1933 daterende complex Quarantaine-..

Kaart & Routeplanner

Route naar Quarantaine-Inrichting: Keukengebouw in Rotterdam

Foto's (1)