De Poll: landbouwschuur bij belle rensink in Voorst

Deventerweg 21

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw

Beschrijving van De Poll: landbouwschuur bij belle rensink

Omschrijving onderdeel 25 Rechts van de boerderij is een LANDBOUWSCHUUR (XIX A) aangebouwd met middenlangsdeel. Het geheel is opgetrokken uit baksteen en afgesloten door middel van een rietgedekt zadeldak. Op de nok zink. De voorgevel heeft een opgeklampte toegangsdeur in een kozijn. Ter weerszijden, halfrond gesloten gietijzeren vensters met een roedetracering. Geheel links een gemoderniseerd venster en een toegangsdeur. De achtergevel heeft getoogde stalen deeldeuren. Ter weerszijden halfrond gesloten gietijzeren vensters met een roedetracering. Rechts tevens een licht getoogd gietijzeren venster en een hoendergat naar de hilde. De rechterzijgevel heeft getoogde gietijzeren vensters en opgeklampte staldeurtjes. Waardering LANDBOUWSCHUUR bij boerderij Belle Rensink, behorend tot de historische buitenplaats De Poll, van algemeen cultuurhistorisch belang - wegens de ouderdom - wegens het type - wegens de ensemblewaarde als onderdeel van de buitenplaats (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)