De Poll: landbouwschuur bij hof te praesink in Voorst

Deventerweg 19

Beschrijving van De Poll: landbouwschuur bij hof te praesink

Omschrijving onderdeel 23 De symmetrische voorgevel van de LANDBOUWSCHUUR heeft in het midden een opgeklampte, halfrond gesloten toegangsdeur. Ter weerszijden 9-ruits gietijzeren vensters, afgesloten door middel van een hanekamstrek. Op de zolderverdieping twee gietijzeren rondvensters. De identieke zijgevels hebben afwisselend gietijzeren stalvensters met roedetracering en opgeklampte staldeuren. Het geheel is aan de bovenzijde getoogd. De achtergevels van de landbouwschuur en de boerderij hebben eenzelfde vormgeving. Boerderij en schuur zijn gekoppeld door middel van een bakstenen muur, afgesloten door middel van een gemetselde ezelsrug. In deze muur een halfrond gesloten poort, waarin een opgeklampte deur. Waardering LANDBOUWSCHUUR bij Hof te Praesink, behorend tot de historische buitenplaats De Poll van algemeen cultuurhistorisch belang - wegens de ouderdom - wegens de ontwikkelingsgeschiedenis - wegens het type - wegens de betekenis als ferme ornéé bij de beleving van de buitenplaats - wegens de ensemblewaarde als onderdeel van de buitenplaats (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)