Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Poll: bakhuisje bij hof te gietel in Voorst

Boerderij

Deventerweg 13
7383AA Voorst
Gelderland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van De Poll: bakhuisje bij hof te gietel

Omschrijving onderdeel 16 Rechts voor de landbouwschuur staat een gemetseld BAKHUISJE (XIX) met een smalle gepleisterde plint, afgesloten door middel van een zadeldakje, gedekt met gesmoorde muldepannen. Waardering BAKHUISJE bij boerderij Hof te Gietel, behorend tot de historische buitenplaats De Poll, van algemeen cultuurhistorisch belang - wegens de ouderdom - wegens het type - wegens de ensemblewaarde als onderdeel van de buitenplaats (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530088
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Poll: bakhuisje bij hof te gietel in Voorst

De Poll: landbouwschuur bij hof te gietel

Deventerweg 13
Voorst
Omschrijving onderdeel 15 Links van de boerderij staat een LANDBOUWSCHUUR (XIX A) met middenlangsdeel. Het geheel is opgetrokken uit bakst..

De Poll: hof te gietel

Deventerweg 13
Voorst
Omschrijving onderdeel 14 HOF TE GIETEL Boerderij (XIX C) met middenlangsdeel. De boerderij staat afgebeeld op de Hottingerkaart van 178..

De Poll: de stakenberg

Deventerweg 20
Voorst
Omschrijving onderdeel 17 DE STAKENBERG In 1326 wordt in het boek van Sloet al gesproken van de hofstee Eyoldine, later "De Stakenberg" g..

De Poll: landbouwschuur bij de stakenberg

Deventerweg 20
Voorst
Omschrijving onderdeel 18 Rechts aangebouwd aan de boerderij een LANDBOUWSCHUUR (XIX B) met middenlangsdeel. Het geheel is opgetrokken uit..

Martinuskerk

Bussloselaan 12A
Voorst
R.K.Kerk van de H. Martinus te Bussloo. Neoclassicistische driebeukige kerk uit 1818 met torentje boven de voorgevel en boven het portaal ee..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Poll: bakhuisje bij hof te gietel in Voorst