De Poll: landbouwschuur bij hof te gietel in Voorst

Deventerweg 13

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw

Beschrijving van De Poll: landbouwschuur bij hof te gietel

Omschrijving onderdeel 15 Links van de boerderij staat een LANDBOUWSCHUUR (XIX A) met middenlangsdeel. Het geheel is opgetrokken uit baksteen en afgesloten door middel van een rietgedekt zadeldak met wolfseinden en een zinken nok. De voorgevel met vlechtingen heeft een opgeklampte toegangsdeur, een halfrond gesloten en enkele getoogde gietijzeren vensters met een roedetracering. In de beide zijgevels zijn eveneens halfrond gesloten en getoogde gietijzeren stalvensters met roedetraceringen. De achtergevel met vlechtingen heeft getoogde deel- en staldeuren alsmede enkele getoogde gietijzeren vensters met roedetracering. Deze gevel heeft tevens een boender- en een kattegat. De linkerzijgevel heeft een opgeklampte staldeur in een kozijn. Waardering LANDBOUWSCHUUR bij boerderij Hof te Gietel, behorend tot de historische buitenplaats De Poll, van algemeen cultuurhistorisch belang - wegens de ouderdom - wegens het type - wegens de ensemblewaarde als onderdeel van de buitenplaats (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)