De Poll: landbouwschuur bij de bremte in Voorst

Deventerweg 4

Beschrijving van De Poll: landbouwschuur bij de bremte

Omschrijving onderdeel 13 De voorgevel van de LANDBOUWSCHUUR (XIX) (aan de boerderij aangebouwd) heeft een gemoderniseerd venster binnen het dichtgemetselde vlak van de oorspronkelijke deeldeuren. Ter weerszijden halfrond gesloten gietijzeren vensters met roedetracering. De rechterzijgevel van de schuur heeft opgeklampte mestgangdeurtjes, afgewisseld door halfronde gietijzeren stalvensters voorzien van een vorkmotief. De achtergevel heeft getoogde deeldeuren en aan beide zijden halfrond gesloten gietijzeren vensters met roedetracering. Rechts een getoogde staldeur en links een rechthoekige gesloten staldeur. Waardering LANDBOUWSCHUUR bij boerderij de Bremte, behorend tot de historische buitenplaats De Poll, van algemeen cultuurhistorisch belang - wegens de ouderdom - wegens het type - wegens de ensemblewaarde als onderdeel van de buitenplaats (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)