Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Poll: koude bakken in Voorst

Tuin Park Landgoed

Poll-laan 5
7383RT Voorst
Gelderland

Bouwjaar: ca. 1900


Beschrijving van De Poll: koude bakken

Omschrijving onderdeel 8A en 8B KOUDE BAKKEN In de moestuin liggen twee langgerekte koude bakken uit omstreeks 1900. 8A: langgerekte bakstenen koude bak ten zuiden van de kas. 8B: langgerekte bakstenen koude bak ten oosten van de vorige, gebogen volgens het gebogen tracé van de moestuinmuur. Waardering KOUDE BAKKEN in het moestuincomplex en als zodanig horend tot de historische buitenplaats De Poll, van belang - wegens de ouderdom - wegens het type - wegens de ensemblewaarde als onderdeel van de buitenplaats (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530080
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Poll: koude bakken in Voorst

De Poll: historische tuin- en parkaanleg

Poll-laan 5
Voorst
Omschrijving onderdeel 2 Historische tuin- en parkaanleg De plattegrond van Hottinger uit 1783 geeft de vroegste informatie over de omgev..

De Poll: paardenstal

Poll-laan 5
Voorst
Omschrijving onderdeel 3 Ten noorden van de moestuin gelegen PAARDENSTAL, uit baksteen opgetrokken gebouw uit het midden van de 19de eeuw ..

De Poll: werkschuur

Poll-laan 5
Voorst
Omschrijving onderdeel 5 WERKSCHUUR Ten noorden van de moestuin ligt een van rode baksteen opgetrokken dubbele schuur uit het midden van ..

De Poll: houten loods

Poll-laan 5
Voorst
Omschrijving onderdeel 6 Ten noorden van het moestuincomplex en ten westen van de werkschuur gelegen HOUTLOODS (XXa) onder zadeldak met ro..

De Poll: moesttuinmuur met kas

Poll-laan 5
Voorst
Omschrijving onderdeel 7 MOESTUINMUUR MET KAS De uit diverse soorten rode baksteen opgetrokken, omlopende TUINMUUR heeft kleine steunbere..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Poll: koude bakken in Voorst