Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Poll: houten loods in Voorst

Kasteel Buitenplaats

Poll-laan 5
7383RT Voorst
Gelderland

Bouwjaar: eerste kwart 20e eeuw


Beschrijving van De Poll: houten loods

Omschrijving onderdeel 6 Ten noorden van het moestuincomplex en ten westen van de werkschuur gelegen HOUTLOODS (XXa) onder zadeldak met rode kruispannen; de houten wanden zijn samengesteld van verticale houten delen met openingen ertussen zodat het in de schuur kan doorwaaien. Luik op de verdieping. Interieur met zolder voor berging. Waardering HOUTLOODS ten noorden van het moestuincomplex en als zodanig horend tot de historische buitenplaats De Poll, van belang - wegens de ouderdom - wegens het type - wegens de ensemblewaarde als onderdeel van de buitenplaats (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530078
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Poll: houten loods in Voorst

De Poll: historische tuin- en parkaanleg

Poll-laan 5
Voorst
Omschrijving onderdeel 2 Historische tuin- en parkaanleg De plattegrond van Hottinger uit 1783 geeft de vroegste informatie over de omgev..

De Poll: paardenstal

Poll-laan 5
Voorst
Omschrijving onderdeel 3 Ten noorden van de moestuin gelegen PAARDENSTAL, uit baksteen opgetrokken gebouw uit het midden van de 19de eeuw ..

De Poll: werkschuur

Poll-laan 5
Voorst
Omschrijving onderdeel 5 WERKSCHUUR Ten noorden van de moestuin ligt een van rode baksteen opgetrokken dubbele schuur uit het midden van ..

De Poll: moesttuinmuur met kas

Poll-laan 5
Voorst
Omschrijving onderdeel 7 MOESTUINMUUR MET KAS De uit diverse soorten rode baksteen opgetrokken, omlopende TUINMUUR heeft kleine steunbere..

De Poll: koude bakken

Poll-laan 5
Voorst
Omschrijving onderdeel 8A en 8B KOUDE BAKKEN In de moestuin liggen twee langgerekte koude bakken uit omstreeks 1900. 8A: langgerekte ba..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Poll: houten loods in Voorst