Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Poll: werkschuur in Voorst

Kasteel Buitenplaats

Poll-laan 5
7383RT Voorst
Gelderland

Bouwjaar: midden 19e eeuw


Beschrijving van De Poll: werkschuur

Omschrijving onderdeel 5 WERKSCHUUR Ten noorden van de moestuin ligt een van rode baksteen opgetrokken dubbele schuur uit het midden van de 19de eeuw onder twee schilddaken met wolfeinden, met gesmoorde pannen gedekt. Stropoppen tussen de dakpannen voor de isolatie. Vlechtingen langs de geveltoppen. Grote dubbele deuren en deur met bovenlicht uiterst rechts. In het rechtergedeelte is de houtzagerij ondergebracht. De oostelijke of rechterzijgevel heeft een aantal roedevensters ter verlichting van de zagerij en een uitgebouwde schoorsteen. Middenbeuk met dekbalkgebint. Onbeschoten kap. In het linkergedeelte eveneens een dekbalkgebint. Onbeschoten kap. Waardering WERKSCHUUR ten noorden van het moestuincomplex en als zodanig horend tot de historische buitenplaats De Poll, van belang - wegens de ouderdom - wegens het type - wegens de ensemblewaarde als onderdeel van de buitenplaats (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530077
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Poll: werkschuur in Voorst

De Poll: historische tuin- en parkaanleg

Poll-laan 5
Voorst
Omschrijving onderdeel 2 Historische tuin- en parkaanleg De plattegrond van Hottinger uit 1783 geeft de vroegste informatie over de omgev..

De Poll: paardenstal

Poll-laan 5
Voorst
Omschrijving onderdeel 3 Ten noorden van de moestuin gelegen PAARDENSTAL, uit baksteen opgetrokken gebouw uit het midden van de 19de eeuw ..

De Poll: houten loods

Poll-laan 5
Voorst
Omschrijving onderdeel 6 Ten noorden van het moestuincomplex en ten westen van de werkschuur gelegen HOUTLOODS (XXa) onder zadeldak met ro..

De Poll: moesttuinmuur met kas

Poll-laan 5
Voorst
Omschrijving onderdeel 7 MOESTUINMUUR MET KAS De uit diverse soorten rode baksteen opgetrokken, omlopende TUINMUUR heeft kleine steunbere..

De Poll: koude bakken

Poll-laan 5
Voorst
Omschrijving onderdeel 8A en 8B KOUDE BAKKEN In de moestuin liggen twee langgerekte koude bakken uit omstreeks 1900. 8A: langgerekte ba..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Poll: werkschuur in Voorst