Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vloedschuur in Beesd

Kasteel Buitenplaats

Marienwaerdt 't Klooster 9
4153RR Beesd (gemeente Geldermalsen)
Gelderland

Bouwjaar: ca. 1930


Beschrijving van Vloedschuur

Omschrijving onderdeel 31: VLOEDSCHUUR. In het parkbos staat op een hoge heuvel (in oorsprong daterend uit de Middeleeuwen) een dubbele houten vloedschuur uit circa 1930. De op rechthoekige grondslag opgetrokken lattenschuur staat op een bakstenen fundament onder een met rode pannen gedekt mansardedak met zakgoot. Klossen langs gootlijst; oorspronkelijk met dakkapellen. Voor de schuur een 'haven' die op de Linge uitkwam. Waardering De VLOEDSCHUUR behorend tot de historische buitenplaats Mariƫnwaerdt is van algemeen belang: - wegens de ouderdom; - wegens de cultuurhistorische betekenis; - wegens de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530040
Laatste wijziging: 2014-10-26 19:16:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vloedschuur in Beesd

Toegangshek

Marienwaerdt 't Klooster 9
Beesd (Gemeente Geldermalsen)
Omschrijving onderdeel 23: TOEGANGSHEK. De toegang tot de buitenplaats wordt aan het begin van de Notenlaan gemarkeerd door een toegangshek..

Vloedschuur

Marienwaerdt Notendijk 2
Beesd (Gemeente Geldermalsen)
Omschrijving onderdeel 25: VLOEDSCHUUR. Terzijde van de boerderij 'De Mouwe' staat een op rechthoekige grondslag opgetrokken bakstenen vloe..

Kapberg en hooiberg

Marienwaerdt Notendijk 2
Beesd (Gemeente Geldermalsen)
Omschrijving onderdeel 26: KAPBERG EN HOOIBERG. 26A. De vijfroedige kapberg is gebouwd op vijfhoekig grondplan met stenen kern (por) waarom..

Schuur

Marienwaerdt Appeldijk 1
Beesd (Gemeente Geldermalsen)
Omschrijving onderdeel 29: SCHUUR. Parallel aan de boerderij staat een op rechthoekige grondslag opgetrokken schuur (XIX) onder een rieten ..

Sluis

Marienwaerdt 't Klooster 9
Beesd (Gemeente Geldermalsen)
Omschrijving onderdeel 30: SLUIS. In de bocht van de weg op het punt waar de eerste Dreef overgaat in de Appeldijk bevindt zich een 19de-ee..

Kaart & Routeplanner