Meer dan 63.000 rijksmonumenten


tuin park landgoed in 's Gravenhage

Tuin Park Landgoed

Scheveningseweg 24
2517KV 's Gravenhage
Zuid Holland


Beschrijving van tuin park landgoed

Omschrijving onderdeel 4 OVERWELFDE DOORGANG IN HET PARK. Rode bakstenen getoogde doorgang met keermuren, die een rechte aarden wal overwelft. De doorgang is gelegen in het verlengde van een wandelpad in de noordoost hoek van de bewaarde walsstructuur, die de omlijsting vormde van het alhier gelegen doolhof in het hart van park Zorgvliet. De bakstenen doorgang is zichtbaar op een gravure uit ca. 1700 en dateert dus van vòòr deze tijd. Waardering De OVERWELFDE DOORGANG IN HET PARK van het complex historische buitenplaats Zorgvliet is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang: - vanwege de zeldzaamheidswaarde; - als het enige bewaard gebleven gebouwde onderdeel van de formele tuin van Zorgvliet uit het einde van de 17de eeuw; - vanwege de gaafheid; - vanwege de ouderdom. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530030
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van tuin park landgoed in 's Gravenhage

tuin park landgoed

Scheveningseweg 24
's Gravenhage
Omschrijving onderdeel 2 HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG ZORGVLIET. De geschiedenis van het park van Zorgvliet gaat terug tot kort na 164..

tuin park landgoed

Scheveningseweg 24
's Gravenhage
Omschrijving onderdeel 3 SCHEIDINGSMUREN. Rode bakstenen in 1920 in opdracht van de toenmalige eigenaar familie Goekoop opgetrokken rechte..

Kantoorgebouw

Churchillplein 1
's Gravenhage
Inleiding KANTOORGEBOUW met VIJVERPARTIJ (1951-1953), gebouwd voor de verzekeringsbank de Nieuwe Nederlandsche-Nieuwe Eerste Nederlandsche..

Catshuis

Adriaan Goekooplaan 10
's Gravenhage
HOOFDGEBOUW, het Catshuis. Het zgn. Catshuis in Zorgvliet van 1617, bestaande uit een lage middenpartij en twee hoekpaviljoens met verdiepi..

Carel Henny#Villa Henny

Scheveningseweg 42
's Gravenhage
Interessant voorbeeld van de architectuur van Dr H.P. Berlage uit 1898.

Kaart & Routeplanner

Route naar tuin park landgoed in 's Gravenhage