Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Herinckhave: tuinsieraden (zonnewijzer, tuinvazen, kanon) in Fleringen

Tuin Park Landgoed

Herinckhaveweg 6
7666LK Fleringen (gemeente Tubbergen)
Overijssel

Bouwjaar: 18e/19e eeuw


Beschrijving van Herinckhave: tuinsieraden (zonnewijzer, tuinvazen, kanon)

Omschrijving Tuinsieraden: 8A. Midden op het voorplein een zandstenen kubus ZONNEWIJZER met stijlen van brons (XIX). Vóór 1981 heeft de zonnewijzer in De Lutte gestaan bij het Kruisselt, daarvoor in Deuringen en in Borne, maar hij staat thans weer op de oude plaats waarvan hij in 1945 verdwenen was. De zonnewijzer staat op een hoge vierkante SOKKEL, eveneens zandsteen; op de vier zijvlakken looftrossen in hoogreliëf, XXa. 8B. Ter weerszijden van de voordeurstoep twee platte ronde gietijzeren TUINVAZEN, XIXc, op cement SOKKELS. 8C. Op het gras van het voorplein nabij de brug links en rechts een klein bronzen KANON, XVIII, op houten AFUIT, XXb; dit geheel op een relatief nieuwe schuin gesitueerde SOKKEL van baksteen. Waardering De TUINSIERADEN behorend tot de historische buitenplaats Herinckhave zijn van algemeen belang - vanwege de ouderdom - vanwege de ornamentele en ensemblewaarde (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530021
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Herinckhave: tuinsieraden (zonnewijzer, tuinvazen, kanon) in Fleringen

Herinckhave: hoofdgebouw

Herinckhaveweg 6
Fleringen (Gemeente Tubbergen)
Omschrijving HOOFDGEBOUW, Huis Herinckhave, gebouw opgetrokken uit rode baksteen, op L-vormige plattegrond met een voorhuis van twee bouw..

Herinckhave: linker bouwhuis

Herinckhaveweg 8
Fleringen (Gemeente Tubbergen)
Omschrijving Linker BOUWHUIS. Twee symmetrisch aan weerszijden van het voorplein ten opzichte van elkaar gesitueerde bouwhuizen op rechth..

Herinckhave: rechter bouwhuis

Herinckhaveweg 2
Fleringen (Gemeente Tubbergen)
Omschrijving Rechter BOUWHUIS. Twee symmetrisch aan weerszijden van het voorplein ten opzichte van elkaar gesitueerde bouwhuizen op recht..

Herinckhave: drie bruggen

Herinckhaveweg 6
Fleringen (Gemeente Tubbergen)
Omschrijving Drie bruggen: 6A. Houten BRUG naar voorplein; drie jukken; dek met eiken planken, XX. Eenvoudige ijzeren leuningen; 6B. Hou..

Herinckhave: watermolen

Herinckhaveweg 6
Fleringen (Gemeente Tubbergen)
Omschrijving Aan de westlaan direct ten zuiden van de huisplaats gesitueerde kleine WATERMOLEN op vierkante grondslag in rode baksteen op..

Kaart & Routeplanner

Route naar Herinckhave: tuinsieraden (zonnewijzer, tuinvazen, kanon) in Fleringen