Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Eese: schuur in Eesveen

Kasteel Buitenplaats

Van Karnebeeklaan 5
8347WB Eesveen (gemeente Steenwijkerland)
Overijssel

Bouwjaar: 1917


Beschrijving van Eese: schuur

Omschrijving De achter de rentmeesterswoning staande SCHUUR onder een met riet gedekt zadeldak is net als het huis op veldkeien geplaatst en bezit dezelfde architectonische kenmerken als het huis. Waardering SCHUUR, deeluitmakend van een ensemble van rentmeesterswoning met schuur, behorende tot de historische buitenplaats Eese, van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de bijzondere vormgeving, houtconstructie en kleurgebruik; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de overige complexonderdelen van de buitenplaats; - vanwege de ensemblewaarde; - vanwege de ornamentele waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 530020
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Eese: schuur in Eesveen

Eese: rentmeesterswoning

Van Karnebeeklaan 5
Eesveen (Gemeente Steenwijkerland)
Omschrijving De in 1917 in opdracht van Onnes van Nijenrode gebouwde RENTMEESTERSWONING maakt deel uit van het reeds al in de middeleeuwen ..

Eese: grote Schuur

Van Karnebeeklaan 7A
Eesveen (Gemeente Steenwijkerland)
Omschrijving De gedeeltelijk open, grote tweekaps LANDBOUWSCHUUR behorende tot de historische buitenplaats Eese, is in 1925 gebouwd in opdr..

Eese: De Oude Oost

Van Karnebeeklaan 5A
Eesveen (Gemeente Steenwijkerland)
Omschrijving BOERDERIJ behorende tot de historische buitenplaats Eese, die in de huidige vorm waarschijnlijk dateert van omstreeks 1880; de..

Eese: St. Hubert

Van Karnebeeklaan 3
Eesveen (Gemeente Steenwijkerland)
Omschrijving JACHTHUIS annex BOERDERIJ 'St. Hubert'. Het jachthuis annex boerderij 'St. Hubert' is in 1881 gebouwd in opdracht van Antoni ..

Eese: hoofdgebouw

Van Karnebeeklaan 2A
Eesveen (Gemeente Steenwijkerland)
Omschrijving HOOFDGEBOUW (HUIS EESE). Centraal op de historische buitenplaats Eese gelegen havezate, gebouwd in 1619 (volgens jaartal op in..

Kaart & Routeplanner