Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kademuren van slotgracht in Maastricht

Tuin Park Landgoed

Kasteelstraat 4
6223BJ Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 1669


Beschrijving van Kademuren van slotgracht

Omschrijving onderdeel 8: KADEMUREN behorende tot de buitenplaats Borgharen. De min of meer vierkante gracht rondom het kasteel heeft aan beide zijden keermuren. Onder de kopse gevels van de zijvleugels van het hoofdgebouw en aan de oostzijde van het slotplein zijn keermuren van gebosseerde hardstenen blokken. Rechts van de toegangsbrug is een steen ingemetseld met het jaartal 1669 en het alliantiewapen Van Isendorn à Blois en Van Agris. De verdere keermuren zijn ten dele in mergel en ten dele in baksteen gemetseld. Karakteristiek is de muurbegroeiing. Waardering De KADEMUREN zijn van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - als functioneel onderdeel; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529996
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kademuren van slotgracht in Maastricht

Historische parkaanleg met omgracht kasteelterrein, singels en lanen

Kasteelstraat 4
Maastricht
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Borgharen. De middeleeuwse structuur van de aanleg ..

Toegangshek cour d'honneur

Kasteelstraat 4
Maastricht
Omschrijving onderdeel 3: TOEGANGSHEK behorende tot de buitenplaats Borgharen. De binnenplaats/cour d'honneur voor het huis wordt afgeslote..

Brug met twee bogen

Kasteelstraat 4
Maastricht
Omschrijving onderdeel 4: TOEGANGSBRUG behorende tot de buitenplaats Borgharen. Over de gracht naar het kasteel ligt een 18de-eeuwse brug ..

Vier hardstenen tuinvazen

Kasteelstraat 4
Maastricht
Omschrijving onderdeel 5: TUINVAZEN behorende tot de buitenplaats Borgharen. In de tuin op het kasteelterrein staan in totaal vier identie..

Ophaalbrug

Kasteelstraat 4
Maastricht
Omschrijving onderdeel 6: BRUG behorende tot de buitenplaats Borgharen. Over de zuidwestgracht ligt een lange laat-18de-eeuwse brug naar d..

Kaart & Routeplanner

Route naar Kademuren van slotgracht in Maastricht