Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Tuinmuur met pilaren en hek in Maastricht

Tuin Park Landgoed

Kasteelstraat 4
6223BJ Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Tuinmuur met pilaren en hek

Omschrijving onderdeel 7: TUINMUUR MET HEK behorende tot de buitenplaats Borgharen. De singel wordt aan drie zijden ommuurd. Bakstenen (dubbelsteens) 18de-eeuwse muren met hardstenen afdekplaat; in de zuidwestelijke muur, in de as van de brug, een ingang uit 1790 bestaande uit een dubbel ijzeren spijlenhek tussen twee hardstenen pijlers bekroond door een bol; op de noordwest- en zuidwesthoek (frontzijde) een pilaar bekroond door een vaas; op de zuidwest- en zuidoosthoek (achterzijde) trapjes naar de gracht. Waardering De TUINMUUR MET HEK is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de doelmatige vormgeving; - vanwege de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529995
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Tuinmuur met pilaren en hek in Maastricht

Historische parkaanleg met omgracht kasteelterrein, singels en lanen

Kasteelstraat 4
Maastricht
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Borgharen. De middeleeuwse structuur van de aanleg ..

Toegangshek cour d'honneur

Kasteelstraat 4
Maastricht
Omschrijving onderdeel 3: TOEGANGSHEK behorende tot de buitenplaats Borgharen. De binnenplaats/cour d'honneur voor het huis wordt afgeslote..

Brug met twee bogen

Kasteelstraat 4
Maastricht
Omschrijving onderdeel 4: TOEGANGSBRUG behorende tot de buitenplaats Borgharen. Over de gracht naar het kasteel ligt een 18de-eeuwse brug ..

Vier hardstenen tuinvazen

Kasteelstraat 4
Maastricht
Omschrijving onderdeel 5: TUINVAZEN behorende tot de buitenplaats Borgharen. In de tuin op het kasteelterrein staan in totaal vier identie..

Ophaalbrug

Kasteelstraat 4
Maastricht
Omschrijving onderdeel 6: BRUG behorende tot de buitenplaats Borgharen. Over de zuidwestgracht ligt een lange laat-18de-eeuwse brug naar d..

Kaart & Routeplanner

Route naar Tuinmuur met pilaren en hek in Maastricht