Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Twee gemetselde poortjes bij buitenplaats De Hartekamp in Bennebroek

Tuin Park Landgoed

Rijksstraatweg 4
2121AE Bennebroek (gemeente Bloemendaal)
Noord Holland


Beschrijving van Twee gemetselde poortjes bij buitenplaats De Hartekamp

Omschrijving onderdeel 12: Twee gemetselde POORTJES. Twee gemetselde POORTJES behorende bij de historische buitenplaats De Hartekamp. Aan de oude moestuin herinneren nog twee restanten van bakstenen tuinmuren met daarin een getoogd poortje tussen steunberen. Schuin aflopend zijstuk met zaagtand. Waardering De twee gemetselde POORTJES zijn van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - als functioneel en karakteristiek onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529964
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Twee gemetselde poortjes bij buitenplaats De Hartekamp in Bennebroek

Hartekamp, oranjerie

Herenweg 5
Heemstede
Omschrijving Ten noordwesten van het huis staat de uit het begin van de 19de eeuw daterende ORANJERIE, mogelijk ontworpen door Zocher in aa..

Hartekamp, tuinhuis

Herenweg 5
Heemstede
Omschrijving Ten zuiden van het huis in het begin van de 20ste eeuw geplaatst 18de-eeuws TUINHUIS afkomstig uit Amsterdam. Het gebouwtje b..

Hartekamp, spijlenhek

Herenweg 5
Heemstede
Omschrijving Dubbel 19de-eeuws spijlenHEK met speerpunten. Schuinweglopende zijvleugels met spijlen en speerpunten. Het hek sluit de toega..

Landhuis Hartekamp

Herenweg 5
Heemstede
Omschrijving HOOFDGEBOUW HARTEKAMP, hoofdonderdeel van het complex historische buitenplaats Hartekamp. De hoofdmassa van het huis bestaat n..

Hartekamp, tuin en parkaanleg

Herenweg 5
Heemstede
Omschrijving HISTORISCHE PARK- EN TUINAANLEG van de historische buitenplaats Hartekamp is te onderscheiden in die rondom het hoofdgebouw (..

Kaart & Routeplanner

Route naar Twee gemetselde poortjes bij buitenplaats De Hartekamp in Bennebroek