Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Slot Zeist: Boogbrug rechts in Zeist

Tuin Park Landgoed

Zinzendorflaan 1
3703CE Zeist
Utrecht


Beschrijving van Slot Zeist: Boogbrug rechts

Omschrijving onderdeel 13 Kleine BOOGBRUG uit de eerste helft van de 19de eeuw in de Zinzendorflaan, rechts van de hoofdas gelegen over de sloot parallel aan de Hoofdas. De in baksteen uitgevoerde brug heeft aan weerszijden een eenvoudige gietijzeren balustrade. Waardering BOOGBRUG behorende bij Slot Zeist is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang - Vanwege de ouderdom; - Vanwege het materiaalgebruik en doelmatige vormgeving; - Vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529953
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Slot Zeist: Boogbrug rechts in Zeist

Slot Zeist: Tuinvaas

Zinzendorflaan 1
Zeist
Omschrijving onderdeel 3 : Gedecoreerde TUINVAAS op nieuwe sokkel, zgn. Marotvaas, thans op het achterplein van het slot gesitueerd nabij ..

Slot Zeist: Tuinvaas

Zinzendorflaan 1
Zeist
Omschrijving onderdeel 4: Gedecoreerde TUINVAAS op nieuwe sokkel, zgn. Marotvaas, thans op het achterplein van het slot gesitueerd nabij d..

Slot Zeist: Theekoepel

Zinzendorflaan 1
Zeist
Omschrijving onderdeel 5 : THEEKOEPEL toegeschreven aan Jacob Roman, behorende bij de formele aanleg uit 1677-1682, oorspronkelijk met een..

Slot Zeist: Beeldengroep Europa en Afrika

Zinzendorflaan 1
Zeist
Omschrijving onderdeel 6: BEELDENGROEP EUROPA EN AFRIKA met de allegorische figuren van Afrika (links) en Europa (rechts), overblijfsel va..

Slot Zeist: Toegangshek

Zinzendorflaan 1
Zeist
Omschrijving onderdeel 8: TOEGANSGHEK tot de buitenplaats, gelegen in de hoofdas ter hoogte van de Lageweg, afkomstig van een pand aan de N..

Kaart & Routeplanner

Route naar Slot Zeist: Boogbrug rechts in Zeist