Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hartekamp, spijlenhek in Heemstede

Kasteel Buitenplaats

Herenweg 5
2105MB Heemstede
Noord Holland


Beschrijving van Hartekamp, spijlenhek

Omschrijving Dubbel 19de-eeuws spijlenHEK met speerpunten. Schuinweglopende zijvleugels met spijlen en speerpunten. Het hek sluit de toegang tot het eiland in de vijver af. Waardering Het HEK zijn van algemeen cultuurhistorisch belang - vanwege de vormgeving; - als karakteristiek onderdeel; - vanwege de functioneel-ruimtelijke samenhang met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529947
Laatste wijziging: 2014-10-26 19:16:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie

Monumenten in de buurt van Hartekamp, spijlenhek in Heemstede

Hartekamp, oranjerie

Herenweg 5
Heemstede
Omschrijving Ten noordwesten van het huis staat de uit het begin van de 19de eeuw daterende ORANJERIE, mogelijk ontworpen door Zocher in aa..

Hartekamp, tuinhuis

Herenweg 5
Heemstede
Omschrijving Ten zuiden van het huis in het begin van de 20ste eeuw geplaatst 18de-eeuws TUINHUIS afkomstig uit Amsterdam. Het gebouwtje b..

Landhuis Hartekamp

Herenweg 5
Heemstede
Omschrijving HOOFDGEBOUW HARTEKAMP, hoofdonderdeel van het complex historische buitenplaats Hartekamp. De hoofdmassa van het huis bestaat n..

Hartekamp, tuin en parkaanleg

Herenweg 5
Heemstede
Omschrijving HISTORISCHE PARK- EN TUINAANLEG van de historische buitenplaats Hartekamp is te onderscheiden in die rondom het hoofdgebouw (..

Hartekamp, twee hekpartijen

Herenweg 5
Heemstede
Omschrijving Twee identieke HEKPARTIJEN. De ellipsvormige oprijlaan wordt aan beide zijden gemarkeerd door een identieke hekpartij uit he..

Kaart & Routeplanner