Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Mheer: tuinmuur in Mheer

Tuin Park Landgoed

Dorpsstraat 6
6261NJ Mheer (gemeente Eijsden Margraten)
Limburg

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Mheer: tuinmuur

Omschrijving onderdeel 6: TUINMUUR. Langs de oostzijde van de parkaanleg van kasteel Mheer staat een 19de-eeuwse, uit baksteen opgetrokken, deels met een ezelsrug afgedekte TUINMUUR, die op de noordhoek nog enkele meters in westelijke richting wordt voortgezet. Ten zuiden van de kerk langs de inrit van het kasteel loopt de muur nog enkele meters door. Bij de noordhoek bevindt zich ook een rondboogvormige kleine poortdoorgang. Een grotere poortdoorgang ongeveer ter hoogte van de achtergevel van het hoofdhuis lijkt later ingehakt te zijn. De tuinmuur loopt door langs het kerkhof naast de kerk. Waardering De TUINMUUR bij kasteel Mheer is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang vanwege zijn functionele en beeldbepalende betekenis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529943
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Mheer: tuinmuur in Mheer

Hoeve met binnenplaats

Duivenstraat 1
Mheer (Gemeente Eijsden Margraten)
Hoeve met binnenplaats, XVIII A-XIX A; van baksteen met vensterkozijnen (ten dele tweelicht-) en ingangsomlijsting van Naamse steen. Poort 1..

Mheer: grafkapel

Dorpsstraat 6
Mheer (Gemeente Eijsden Margraten)
Omschrijving onderdeel 7: GRAFKAPEL. Naast de kerk aan de oostzijde van het park op het kerkhof gesitueerde in 1864-1865 door Charles Webe..

Hoeve met binnenplaats

Duivenstraat 3
Mheer (Gemeente Eijsden Margraten)
Hoeve met binnenplaats, 1861; van baksteen.

Sint-Lambertuskerk

Dorpsstraat 2
Mheer (Gemeente Eijsden Margraten)
St. Lambertus, 1876-1881, P.J.H. Cuypers. Eenbeukige neogotische kruiskerk in sobere baksteenvormen met een toren, bekroond door een naalds..

Mheer: hoofdhuis

Dorpsstraat 6
Mheer (Gemeente Eijsden Margraten)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDHUIS. HOOFDHUIS van het kasteel Mheer, gebouwd in een carré vorm om een binnenplaats. Het kasteel wordt omg..

Kaart & Routeplanner