Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Mheer: twee toegangsbruggen in Mheer

Tuin Park Landgoed

Dorpsstraat 6
6261NJ Mheer (gemeente Eijsden Margraten)
Limburg

Bouwjaar: 1917-1924
Architect: J. Buchkremer


Beschrijving van Mheer: twee toegangsbruggen

Omschrijving onderdeel 3: TWEE TOEGANGSBRUGGEN. Twee natuurstenen TOEGANGSBRUGGEN bij Kasteel Mheer. Eén gelegen over een droge gracht (een voormalige weg) aan de oostzijde als toegang tot de poort in de oostelijke vleugel van het bouwhuis. De ander ligt eveneens over een droge gracht aan de noordzijde van het voorplein en geeft toegang tot het hoofdhuis. Beide bruggen zijn in de periode 1917-1924 naar ontwerp van J. Buchkremer gebouwd. De bruggen zijn als bestrate boogbruggen uitgevoerd met een natuurstenen borstwering aan weerszijden. Bij de grootste brug is deze borstwering aan beide zijden voorzien van tweemaal een halfronde uitbouw waarbinnen banken zijn aangebracht. Waardering De twee TOEGANGSBRUGGEN zijn in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang als functioneel onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529940
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Mheer: twee toegangsbruggen in Mheer

Mheer: bouwhoeve en voorplein

Dorpsstraat 4
Mheer (Gemeente Eijsden Margraten)
Omschrijving onderdeel 2: BOUWHOEVE en VOORPLEIN. Bouwhoeve bij kasteel Mheer, gelegen langs de oost-, west-, en zuidzijde van het voorplei..

Mheer: hoofdhuis

Dorpsstraat 6
Mheer (Gemeente Eijsden Margraten)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDHUIS. HOOFDHUIS van het kasteel Mheer, gebouwd in een carré vorm om een binnenplaats. Het kasteel wordt omg..

Mheer: grafkapel

Dorpsstraat 6
Mheer (Gemeente Eijsden Margraten)
Omschrijving onderdeel 7: GRAFKAPEL. Naast de kerk aan de oostzijde van het park op het kerkhof gesitueerde in 1864-1865 door Charles Webe..

Sint-Lambertuskerk

Dorpsstraat 2
Mheer (Gemeente Eijsden Margraten)
St. Lambertus, 1876-1881, P.J.H. Cuypers. Eenbeukige neogotische kruiskerk in sobere baksteenvormen met een toren, bekroond door een naalds..

Mheer: tuinmuur

Dorpsstraat 6
Mheer (Gemeente Eijsden Margraten)
Omschrijving onderdeel 6: TUINMUUR. Langs de oostzijde van de parkaanleg van kasteel Mheer staat een 19de-eeuwse, uit baksteen opgetrokken,..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)