Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ter Wadding in Voorschoten

Kasteel Buitenplaats

Leidseweg 557
2253JJ Voorschoten
Zuid Holland


Beschrijving van Ter Wadding

Omschrijving onderdeel 3 ENTREEHEK MET PIJLERS. In de zuidoost-hoek van het terrein aan de westzijde van de scheisloot staat een toegangshek uit ca. 1900, gevat tussen twee hardstenen pijlers met neo-Lodewijk XV-stijl ornamentering met aan de voorzijde op de naamplaat links Ter en rechts Wadding. Tussen de pijlers een dubbel ijzeren hek met pijlpunten en neogotische ornamentering. Aan weerszijden van de pijlers een kwartcirkelvormig ijzeren zijstuk met pijlpunten. Waardering Het ENTREEHEK MET PIJLERS is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang - als goed voorbeeld van een entreehek naar een buitenplaats uit omstreeks 1900 - vanwege de ouderdom - vanwege de ensemblewaarde (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529934
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ter Wadding in Voorschoten

Ter Wadding

Leidseweg 557
Voorschoten
Omschrijving onderdeel 2 HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De geheel door water omgeven parkaanleg van Ter Wadding kenmerkt zich door een a..

Ter Wadding

Leidseweg 557
Voorschoten
Omschrijving onderdeel 4 WATERPUT. In het parkgedeelte ten zuiden van het huis geplaatste achtzijdige hardstenen waterput met op de zijden..

Ter Wadding

Leidseweg 557
Voorschoten
Omschrijving onderdeel 1 HOOFDGEBOUW LANDHUIS TER WADDING. Blokvormig in rode baksteen opgetrokken hoofdgebouw, vermoedelijk kort na 1768 ..

Ter Wadding

Leidseweg 559
Leiden
Omschrijving onderdeel 5 KOETSIERSWONING. Aan de noordgrens van het park ligt een koetsierswoning die omstreeks of direct na 1900 is gebou..

Boerderij "Nooit gedacht", dwarstype met topgevel en opkamer

Leidseweg 519
Voorschoten
Boerderij "Nooit gedacht", dwarstype met topgevel en opkamer.

Kaart & Routeplanner

Route naar Ter Wadding in Voorschoten