tuin park landgoed in Rotterdam

Patrimonium's Hof 1
3073VS Rotterdam

Beschrijving van tuin park landgoed

Inleiding FONTEIN, deel uitmakend van het complex "Patrimonium's Hof". De fontein ligt in het midden van het binnenhof in een vierkant plantsoen met afgeschuinde hoeken, begrensd door middel van een (niet meer oorspronkelijk) ijzeren hekwerk. Omschrijving De fontein staat in een geprofileerd natuurstenen bassin in de vorm van een langgerekte vierpas. De uitkragende vierkante fontein is opgetrokken in baksteen met natuurstenen blokken op de hoeken van de bredere basis en heeft een nog bredere bekroning die dient als plantenbak. Aan alle vier de zijden van de fontein bevinden zich spuwers in de vorm van maskerkoppen. Waardering Uit 1915 daterende fontein met bijbehorend bassin en grasperk als historisch-functioneel onderdeel van het complex "Patrimonium's Hof" van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische, architectuurhistorische en ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)