Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Brug bij poortgebouw in Breda

Tuin Park Landgoed

Bouvignelaan 7
4836AA Breda
Noord Brabant


Beschrijving van Brug bij poortgebouw

Omschrijving BRUG behorende tot de buitenplaats Bouvigne. Voor het poortgebouw ligt een brug met een 19de-eeuwse ijzeren leuning met krulvormige afwerking; het houten loopdek wordt gedragen door een gemetselde keermuur en brughoofd. De toegang wordt aan de straatzijde, met keienbestrating aldaar, geflankeerd door twee gedecoreerde zandstenen sokkels (bouwfragmenten). Waardering BRUG behorende tot het historische buitenplaatscomplex Bouvigne van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - als markering van de toegang tot de buitenplaats; - als functioneel onderdeel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529858
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Brug bij poortgebouw in Breda

Historische park- en tuinaanleg

Bouvignelaan 7
Breda
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De gaaf bewaarde 17de-eeuwse structuur van de buitenplaats wordt bepaald door de omgrachting..

Toegangsbrug

Bouvignelaan 7
Breda
Omschrijving BRUG behorende tot de buitenplaats Bouvigne. Het hoofdgebouw is vanaf het voorterrein bereikbaar via een gemetselde boogbrug ..

Neerhuis annex poortgebouw

Bouvignelaan 7
Breda
Omschrijving NEERHUIS MET BOUWFRAGMENTEN ANNEX POORTGEBOUW De westzijde van het voorterrein wordt afgesloten door de voormalige tuinmans..

Collectie tuinsieraden

Bouvignelaan 7
Breda
Omschrijving COLLECTIE TUINSIERADEN behorende tot de buitenplaats Bouvigne. In het begin van de 20ste eeuw is, door de toenmalige eigenaar..

Pergola

Bouvignelaan 7
Breda
Omschrijving PERGOLA'S behorende tot de buitenplaats Bouvigne. In de Franse tuin staan twee pergola's uit het begin van de 20ste eeuw same..

Kaart & Routeplanner

Route naar Brug bij poortgebouw in Breda

Foto's (1)