Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Toegangsbrug in Breda

Tuin Park Landgoed

Bouvignelaan 7
4836AA Breda
Noord Brabant

Bouwjaar: 1930


Beschrijving van Toegangsbrug

Omschrijving BRUG behorende tot de buitenplaats Bouvigne. Het hoofdgebouw is vanaf het voorterrein bereikbaar via een gemetselde boogbrug (drie bogen) met eenvoudige ijzeren leuningen en natuurstenen stootranden. het loopdek is van baksteen, gelegd visgraatmotief. De brug is in 1930 naar ontwerp van Ir. Van der Steur gebouwd ter vervanging van een 18de-eeuwse brug. Waardering BRUG behorende tot het historische buitenplaatscomplex Bouvigne van algemeen belang: - vanwege de doelmatige vormgeving; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529856
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Toegangsbrug in Breda

Historische park- en tuinaanleg

Bouvignelaan 7
Breda
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De gaaf bewaarde 17de-eeuwse structuur van de buitenplaats wordt bepaald door de omgrachting..

Neerhuis annex poortgebouw

Bouvignelaan 7
Breda
Omschrijving NEERHUIS MET BOUWFRAGMENTEN ANNEX POORTGEBOUW De westzijde van het voorterrein wordt afgesloten door de voormalige tuinmans..

Brug bij poortgebouw

Bouvignelaan 7
Breda
Omschrijving BRUG behorende tot de buitenplaats Bouvigne. Voor het poortgebouw ligt een brug met een 19de-eeuwse ijzeren leuning met krulv..

Collectie tuinsieraden

Bouvignelaan 7
Breda
Omschrijving COLLECTIE TUINSIERADEN behorende tot de buitenplaats Bouvigne. In het begin van de 20ste eeuw is, door de toenmalige eigenaar..

Pergola

Bouvignelaan 7
Breda
Omschrijving PERGOLA'S behorende tot de buitenplaats Bouvigne. In de Franse tuin staan twee pergola's uit het begin van de 20ste eeuw same..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)