Zomerhuis behorende bij boerderij Het Hoog Erf in Arnhem

Bakenbergseweg 225

Bouwjaar: circa 1850

Beschrijving van Zomerhuis behorende bij boerderij Het Hoog Erf

Omschrijving ZOMERHUIS uit omstreeks 1850 behorend tot de boerderij Het Hoog Erf. De woning ligt parallel aan de boerderij op rechthoekige plattegrond van een bouwlaag hoog onder een met riet gedekt wolfsdak. Gebakken nokvorsten. De bakstenen gevels zijn wit geschilderd. Voor- en achtergevels met rozetankers, staafankers aan de zijgevels. In de voorgevel en achtergevel groot roedevenster met luiken op de begane grond en draairaam met luiken op de verdieping. De toegang met bovenlicht bevindt zich in de rechterzijgevel; voorts twee vensters met luiken. In de linkerzijgevel een 20ste-eeuwse toegang met gepleisterde omlijsting en twee vensters met luiken. Waardering Het ZOMERHUIS deeluitmakend van een ensemble van boerderij met zomerhuis behorend tot de historische buitenplaats Warnsborn is van belang: - wegens de ouderdom; - wegens de situering op de plaats van het oorspronkelijke hoevecomplex Het Hoog Erf, een van de twee historische kernen van Warnsborn; - wegens de markante situering in de aanleg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)