Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Zomerhuis behorende bij boerderij Het Hoog Erf in Arnhem

Kasteel Buitenplaats

Bakenbergseweg 225
6816PB Arnhem
Gelderland

Bouwjaar: circa 1850


Beschrijving van Zomerhuis behorende bij boerderij Het Hoog Erf

Omschrijving ZOMERHUIS uit omstreeks 1850 behorend tot de boerderij Het Hoog Erf. De woning ligt parallel aan de boerderij op rechthoekige plattegrond van een bouwlaag hoog onder een met riet gedekt wolfsdak. Gebakken nokvorsten. De bakstenen gevels zijn wit geschilderd. Voor- en achtergevels met rozetankers, staafankers aan de zijgevels. In de voorgevel en achtergevel groot roedevenster met luiken op de begane grond en draairaam met luiken op de verdieping. De toegang met bovenlicht bevindt zich in de rechterzijgevel; voorts twee vensters met luiken. In de linkerzijgevel een 20ste-eeuwse toegang met gepleisterde omlijsting en twee vensters met luiken. Waardering Het ZOMERHUIS deeluitmakend van een ensemble van boerderij met zomerhuis behorend tot de historische buitenplaats Warnsborn is van belang: - wegens de ouderdom; - wegens de situering op de plaats van het oorspronkelijke hoevecomplex Het Hoog Erf, een van de twee historische kernen van Warnsborn; - wegens de markante situering in de aanleg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529852
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Zomerhuis behorende bij boerderij Het Hoog Erf in Arnhem

Boerderij Het Hoog Erf

Bakenbergseweg 223
Arnhem
Omschrijving BOERDERIJ 'Het Hoog Erf' was een van de oude kernen van het landgoed waaruit later Warnsborn is ontstaan. Ter plaatse stond i..

Warnsborn: Kapel (folly)

Bakenbergseweg 297
Arnhem
Omschrijving In het begin van de 19de eeuw gebouwde KAPEL (folly) met verdieping, aan het eind van de 19de eeuw als tuinmanswoning in gebr..

Warnsborn: Koetshuis

Bakenbergseweg 301
Arnhem
Omschrijving Op de plaats van het KOETSHUIS stond in het begin van de 19de eeuw (kadastrale minuut) al een gebouw. In 1847 is het huidige ..

Warnsborn: Orangerie

Bakenbergseweg 269
Arnhem
Omschrijving Op de plaats van de ORANJERIE stond in het begin van de 19de eeuw al een gebouw. In 1876 heeft de oranjerie zijn huidige uite..

Warnsborn: Tuin- en parkaanleg

Bakenbergseweg 277
Arnhem
Omschrijving De kern van de HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG wordt gevormd door het hotel Groot Warnsborn dat ligt op de plaats van het in ..

Kaart & Routeplanner