Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Valkenberg: tuinmuur in Rheden

Tuin Park Landgoed

Arnhemsestraatweg 12
6991AM Rheden
Gelderland


Beschrijving van De Valkenberg: tuinmuur

Omschrijving onderdeel 4: TUINMUUR; XIXb of ouder; in de zuidwesthoek van het complex als begrenzing van de vroegere moestuin annex boomgaard; lange bakstenen muur op L-vormige plattegrond; afdekking met ezelsrug. Waardering TUINMUUR van algemeen belang - wegens de ouderdom - als wezenlijk functioneel en cultuurhistorisch onderdeel van de aanleg - wegens de ensemblewaarde (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529837
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Valkenberg: tuinmuur in Rheden

De Valkenberg: parkaanleg

Arnhemsestraatweg 12
Rheden
Omschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG, XIXb, wellicht gedeeltelijk op oudere grondslag; het hoofdmoment van de eenvoudige landschappelijke a..

boerderij

Arnhemsestraatweg 12
Rheden
Omschrijving onderdeel 5 PAARDENSTAL uit 1922, naar ontwerp van de Dierense architect G.J. Uiterwijk.. De paardenstal ligt ten noorden van ..

De Valkenberg: hoofdgebouw

Arnhemsestraatweg 12
Rheden
Omschrijving onderdeel 1: HUIS, XIXb; witgepleisterd blokvormig neoclassicistisch gebouw van twee verdiepingen onder omgaand schilddak met ..

De Valkenberg: portierswoning

Arnhemsestraatweg 16
Rheden
Omschrijving onderdeel 3: PORTIERSWONING uit het midden van de 19de eeuw. Aan het begin van de oprijlaan gelegen, gebouwtje op T-vormige pl..

Rhederoord: portierswoning

Hoofdstraat 1
De Steeg (Gemeente Rheden)
Inleiding Deze aan de westzijde van de Hoofdstraat gelegen voormalige PORTIERSWONING (G) behorende tot de historische buitenplaats Rhederoo..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Valkenberg: tuinmuur in Rheden