Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoosden in Sint Odiliënberg

Kasteel Buitenplaats

Hoosden 1
6077NT Sint Odiliënberg (gemeente Roerdalen)
Limburg


Beschrijving van Hoosden

Onderdeel 3A, 3B en 3C: Hekken en hekwerken Onderdeel 3A In de toegangspoort aan de westkant van het complex zijn tussen gemetselde bakstenen HEKPIJLERS met natuurstenen bekroningen ijzeren HEKVLEUGELS aangebracht met ronde spijlen afgesloten met bewerkte pijlpunten, XIX Waardering HEKPIJLERS EN HEKVLEUGELS behorend tot de historische buitenplaats Hoosden, van cultuurhistorisch belang: - wegens de ouderdom; - wegens het type; - als kenmerkend onderdeel van de inrichting van het complex; Onderdeel 3B In de toegang aan de zuidkant van het complex zijn tussen gemetselde bakstenen HEKPIJLERS met natuurstenen bekroningen ijzeren HEKVLEUGELS aangebracht met ronde spijlen afgesloten met bewerkte pijlpunten, XIX Waardering HEKPIJLERS EN HEKVLEUGELS behorend tot de historische buitenplaats Hoosden, van cultuurhistorisch belang: - wegens de ouderdom; - wegens het type; - als kenmerkend onderdeel van de inrichting van het complex; Onderdeel 3C In de tuinmuur tussen bakstenen hekpijlers met natuurstenen geprofileerde afdekplaten spijlen hekken met afgeplatte punten, XIX. Waardering HEKPIJLERS EN HEKKEN behorend tot de historische buitenplaats Hoosden, van cultuurhistorisch belang: - wegens de ouderdom; - wegens het type; - als kenmerkend onderdeel van de inrichting van het complex; (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529830
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoosden in Sint Odiliënberg

Hoosden

Hoosden 1
Sint Odiliënberg (Gemeente Roerdalen)
Onderdeel 2: Historische tuin- en parkaanleg Om het huis Hoosden bevindt zich een aanleg uit het eind van de 17de eeuw waarvan de vorm deel..

Kloosterschool

Aan de Berg 3
Sint Odiliënberg (Gemeente Roerdalen)
Inleiding De voormalige KLOOSTERSCHOOL maakt deel uit van het complex Kerkberg te Sint Odiliënberg. De SCHOOL is aan de voet van de kerkbe..

Kloosterslot Priorij Thabor

Aan de Berg 3
Sint Odiliënberg (Gemeente Roerdalen)
Inleiding Het KLOOSTERSLOT (voormalige pastorie) maakt deel uit van het complex Aan de Berg te Odiliënberg. Het SLOT is boven op de kerkbe..

H.H. Wiro, Plechelmus en Otgerus

Kerkplein 15
Sint Odiliënberg (Gemeente Roerdalen)
Kerk van de H.H. Wiro, Plechelmus en Otgerus, eertijds kapittelkerk. Romaanse basiliek met lager dwarspand, een weer lager veelhoekig geslot..

O.L. Vrouwekapel, oorspronkelijk parochiekerk

Kerkplein 12
Sint Odiliënberg (Gemeente Roerdalen)
O.L. Vrouwekapel, oorspronkelijk parochiekerk. Rechthoekig gebouwtje waarvan het uit keien en blokken Kunradersteen opgetrokken benedendeel ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hoosden in Sint Odiliënberg