Dubbele dienstwoning in De Steeg

Oversteeg 47
6994AS De Steeg (gemeente Rheden)

Bouwjaar: 1950 (gevelsteen)

Beschrijving van Dubbele dienstwoning

Onderdeel 39 Uit rode baksteen opgetrokken dubbele DIENSTWONING op rechthoekige plattegrond onder met rode pannen belegd zadeldak evenwijdig aan de straat. Gevelsteen met jaartal 1950. In de voorgevel rodevensters van verschillend formaat met luiken. De ingangen zitten in de zijgevels. Luiken geschilderd in de kleuren van Middachten. Dubbel dakhuis met roedevensters onder een, op het grote dak aanlopend, schilddakje dat ook met rode pannen is belegd. Op de daknok drie schoorstenen. Waardering DIENSTWONING behorend tot de historische buitenplaats Middachten van algemeen cultuurhistorisch en stedenbouwkundig belang - wegens de vrij gaaf bewaarde hoofdvorm, de detaillering en het materiaalgebruik. - wegens de beeldbepalende situering aan de zuidoostelijke dorpsrand van De Steeg waar zich meerdere tot het bezit van Middachten behorende bouwwerken bevinden. - als bijzondere uitdrukking van de ontwikkeling van het landgoed Middachten waarmee het huis in historisch perspectief alsmede functioneel gezien onlosmakelijk verbonden is. Het huis is exemplarisch voor het herstel en de verfraaiing van het landgoed in de vroege twintigste eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)