Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Horte: moestuinhek in Dalfsen

Tuin Park Landgoed

Poppenallee 39
7722KW Dalfsen
Overijssel

Bouwjaar: laatste kwart 19e eeuw


Beschrijving van De Horte: moestuinhek

Omschrijving onderdeel 10: MOESTUINHEK, XIXd. Op de dam naar de moestuin: sierlijk laag smeedijzeren hek tussen eenvoudige pijlers in ajour smeedwerk bekroond met gietijzeren punten; zijwangen, afdalend langs het talud van de dam, van gekruld smeedijzer. Waardering Het MOESTUINHEK, behorend tot de historische buitenplaats De Horte, is van algemeen belang: - wegens de ouderdom; - als markering van de moestuiningang; - wegens de cultuurhistorische en visuele waarden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529777
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Horte: moestuinhek in Dalfsen

De Horte: tuinschuur

Poppenallee 39
Dalfsen
Omschrijving onderdeel 9B: TUINSCHUUR, XXa. Tuinschuur op bakstenen voet, waarop houten opbouw met zwarte horizontale delen; zadeldak met g..

De Horte: boerderij het "'t Witte Huis"

Poppenallee 39
Dalfsen
Omschrijving onderdeel 6: WITTE HUIS. In de middenlaan (laan naar Wijthmen), ter hoogte van de eerste haakse bocht in de oprijlaan ligt ee..

De Horte: prieel

Poppenallee 39
Dalfsen
Omschrijving onderdeel 7: PRIEEL. Achter het huis staat een rond, halfopen (naar het oosten) witgeschilderd houten prieel op rond bakstene..

De Horte: parkbrug

Poppenallee 39
Dalfsen
Omschrijving onderdeel 8: PARKBRUG. Achter het koetshuis ligt een ijzeren brug, XIXd, die leidt naar het parkje; het is een licht getoogde..

De Horst: druivenkas

Poppenallee 39
Dalfsen
Omschrijving onderdeel 9A: DRUIVENKAS. Druivenkas (lessenaarsmodel) van baksteen met glazen ramen, XXa. De twee even lange delen liggen in ..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Horte: moestuinhek in Dalfsen

Foto's (6)