Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hofmeyer in Laren

Kasteel Buitenplaats

Markeloseweg 8
7245TK Laren (gemeente Lochem)
Gelderland


Beschrijving van Hofmeyer

Omschrijving Voormalige TIMMERMANSWONING HOFMEYER. Pand op rechthoekige plattegrond van een bouwlaag onder een met pannen gedekt zadeldak. De voorgevel is symmetrisch met centraal de deur onder een gedeeld bovenlicht en links en rechts daarvan een schuifvenster met houten luiken in de kleuren van Verwolde. Opvallend zijn de natuursteen ornamenten boven deur en vensters met schelpmotief. Op de verdieping centraal een smal venster, ook met natuursteen ornament en twee kleine ruitvormige vensters. In de geveltop een klein rond raampje. Waardering Voormalige TIMMERMANSWONING HOFMEYER behorend tot de historische buitenplaats Verwolde is van algemeen belang - wegens de architectuurhistorische waarde (onderdeel van samenhangende architectuur op de buitenplaats), - wegens de stedenbouwkundige waarde (gelegen in de rand van de open weide ten noordwesten van het huis Verwolde) - wegens de cultuurhistorische waarde (onderdeel van de buitenplaats Verwolde). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529573
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hofmeyer in Laren

Allardhoeve

Markeloseweg 6
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving ALLARDHOEVE. Hallehuisboerderij uit 1882 onder rieten en pannen wolfdak. De uit rode baksteen opgetrokken boerderij heeft de ..

Denneboom

Jonker Emile Laan 2
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving Voormalige BOSWACHTERSWONING DENNEBOOM. Pand van één bouwlaag onder een met pannen gedekt zadeldak. De voorgevel is gericht..

Henrikahoeve

Oude Holterweg 1
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving BOERDERIJ HENRIKAHOEVE. Hallehuisboerderij uit 1892 gelegen in het verlengde van de Jonker Emilelaan. Het voorhuis is smaller..

boerderij

Oude Holterweg 1
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving Bij de boerderij Henrikahoeve bevindt zich rechts een BAKHUISJE van één bouwlaag onder zadeldak, opgetrokken in baksteen. W..

boerderij

Oude Holterweg 1
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving Bij de boerderij Henrikahoeve bevindt zich een vierroedige HOOIBERG met verhoogde tasvloer en rieten tentdak. Waardering HOO..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hofmeyer in Laren