Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Villa Pera: Hek in Baarn

Overig

Eemnesserweg 69
3743AE Baarn
Utrecht


Beschrijving van Villa Pera: Hek

Omschrijving onderdeel 4: HEK. Het hek staat aan de voorzijde over de volle breedte van het perceel langs de Eemnesserweg. Het hek bestaat uit een halfboog gietijzeren spijlenhek, waarbij de van pijlen voorziene spijlen om en om van een boog zijn voorzien. Op regelmatige afstand staat een gietijzeren baluster. Aan weerszijden van het hek bevindt zich een inrijhek met twee vleugels tussen hardstenen kolommen. De kolommen hebben een piramidale bekroning en zijn voorzien van de naam Villa-Pera. Waardering Het HEK is van algemeen belang vanwege: - de architectuurhistorische waarde als gaaf en authentiek bewaard hek; - ensemble waarde vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie van de onderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529522
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Villa Pera: Hek in Baarn

Villa Pera: Tuinaanleg

Eemnesserweg 69
Baarn
Omschrijving onderdeel 2: TUINAANLEG. Waarschijnlijk is kort na het gereedkomen van de villa tevens de tuin tot stand gekomen. Deze is in d..

Villa Pera: Tuinhuisje

Eemnesserweg 69
Baarn
Omschrijving onderdeel 3: TUINHUISJE. Het tuinhuisje is waarschijnlijk kort na de bouw van de villa opgericht. Het staat aan de voorzijde v..

Villa Pera: hoofgebouw

Eemnesserweg 69
Baarn
Omschrijving onderdeel 1: Villa Pera. De gepleisterde villa telt twee bouwlagen en bestaat uit twee delen, beide gedekt door een afgeplat s..

Telefooncentrale Baarn

Eemnesserweg 50
Baarn
Inleiding De Nederlandsche Telephoon Maatschappij (NTM) kreeg in 1890 een vergunning om in Baarn een telefoonnet te exploiteren. Hiermee wa..

Dennenhorst & Evergreen

Eemnesserweg 62
Baarn
Inleiding Het dubbele woonhuis met neo-gotische details werd in 1875 ontworpen door de Amsterdamse architect A.L. van Gendt. De opdrachtgev..

Kaart & Routeplanner

Route naar Villa Pera: Hek in Baarn