Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Tuinsieraden in Ulvenhout AC

Tuin Park Landgoed

Anneville-laan 101
4858RA Ulvenhout AC (gemeente Alphen Chaam)
Noord Brabant

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Tuinsieraden

Omschrijving TUINSIERADEN bestaande uit: a. een stel zandstenen palen b. een vierkante natuurstenen piedestal c. een natuurstenen ornament op driesprongplattegrond ad a.: bij het hek naar de voormalige moestuin staan twee zandstenen palen, XIX, met een rechthoekige doorsnede, halverwege de hoogte balustervormig ingesnoerd en aan de bovenkant eindigend in een hol-bol profiel ad b.: op het langgerekte grasveld achter het huis een forse vierkante piedestal, XIX, in natuursteen; uitkragende cordonlijst aan bovenzijde, afgeschuinde plint aan onderkant. Oorspronkelijk werd de piedestal door een vaas bekroond ad c.: op het wandelpad ten noordwesten van hetzelfde grasveld ter hoogte van de vierkante piedestal een ornament, XIX, waarvan de functie onduidelijk is, op de plattegrond van een vierpas, natuursteen, rijk geprofileerd; aan de bovenkant een komvormige holte die tot de bodem van het ornament doorloopt (fontein?) Waardering TUINSIERADEN van algemeen belang - vanwege de ouderdom - vanwege de cultuur- en kunsthistorische waarden (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529518
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Tuinsieraden in Ulvenhout AC

Schuur

Anneville-laan 101
Ulvenhout AC (Gemeente Alphen Chaam)
Omschrijving SCHUUR, XIXd; bakstenen gebouw op rechthoekige plattegrond; één bouwlaag onder wolfdak met grijze pannen; in midden van lan..

Historische tuin- en parkaanleg

Anneville-laan 101
Ulvenhout AC (Gemeente Alphen Chaam)
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG, bestaande uit a. oprijlaan b. park c. moestuin en boomgaard d. weilanden en erven ad a...

Voliere

Anneville-laan 101
Ulvenhout AC (Gemeente Alphen Chaam)
Omschrijving VOLIERE, XIXc, zeshoekig gebouwtje van 6 ontschorste boompalen; daartussen bakstenen muurtjes, witgeverfd; overstekend rieten ..

Hek

Anneville-laan 101
Ulvenhout AC (Gemeente Alphen Chaam)
Omschrijving HEK bestaande uit ingangshek moestuin. Twee eenvoudige lage hekvleugels, XIXc, als ingang naar de voormalige moestuin; ronde ..

Landhuis

Anneville-laan 101
Ulvenhout AC (Gemeente Alphen Chaam)
Omschrijving LANDHUIS, in 1851 ontworpen door de Brusselse architect Trappeniers; neo-classicistisch huis op rechthoekige plattegrond; gev..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)