Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Soelen: tuinmanswoning in Zoelen

Kasteel Buitenplaats

Achterstraat 6
4011EP Zoelen (gemeente Buren)
Gelderland

Bouwjaar: 1893 (windvaan)


Beschrijving van Soelen: tuinmanswoning

Omschrijving onderdeel 14: TUINMANSWONING. Op de hoek van de Achterstraat en Uiterdijk staat de voormalige tuinmanswoning gebouwd in 1893 (blijkens windvaan) in eenvoudige chaletstijl. De op rechthoekige grondslag opgetrokken woning bestaat uit één bouwlaag onder een met pannen gedekt dak. In het muurwerk enige speklagen en aan drie zijden vier smeedijzeren muurankers. Vensters met luiken (rood, wit in zwarte omranding). Waardering De TUINMANSWONING behorend tot de buitenplaats Soelen is van algemeen belang: - wegens de ouderdom; - wegens de architectonische vormgeving; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - wegens de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529499
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Soelen: tuinmanswoning in Zoelen

Boerderij op T-vormige plattegrond, waarvan het woonhuis een rieten schilddak draagt en vensters met zesruitsschuiframen bezit. Rechts een zomerhuis, ..

Uiterdijk 11
Zoelen (Gemeente Buren)
Boerderij op T-vormige plattegrond, midden 19e eeuw, waarvan het woonhuis een rieten schilddak draagt en vensters met zesruitsschuiframen be..

Soelen: tuinmuur

Achterstraat 6
Zoelen (Gemeente Buren)
Omschrijving onderdeel 12: TUINMUUR. Aan de overzijde van de Achterstraat ligt een rechthoekig perceel waar de boomgaard en moestuin was g..

Soelen: boerderij

Achterstraat 4
Zoelen (Gemeente Buren)
Omschrijving onderdeel 13: BOERDERIJ. Aan de overzijde van de Achterstraat ligt een vroeg 19de-eeuwse boerderij van oorsprong behorende bi..

Boerderij op T-vormige plattegrond. Stal met overstek

Uiterdijk 13
Zoelen (Gemeente Buren)
Boerderij op T-vormige plattegrond, met jaarankers: 1851. Stal met overstek.

Soelen: dienstwoning

Achterstraat 3
Zoelen (Gemeente Buren)
Omschrijving onderdeel 11: DIENSTWONING. Ten noorden van de oprijlaan staat een bakstenen l9de-eeuwse dienstwoning (oorspronkelijk dubbele..

Kaart & Routeplanner

Route naar Soelen: tuinmanswoning in Zoelen