Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Mataram: moestuin in Dalfsen

Tuin Park Landgoed

Poppenallee 31
7722KW Dalfsen
Overijssel

Bouwjaar: 1783 (eerste vermelding)


Beschrijving van Mataram: moestuin

Omschrijving onderdeel 5B: MOESTUIN. Ten oosten van de oude bouwplaats ligt een langwerpige moestuin. De moestuin komt reeds op de Hottingerkaart van 1783 voor. De lange zijden van de moestuin worden begrensd door een oude beukenhaag; in het midden een waterkom. Waardering De MOESTUIN met TUINMUUR behorende tot de buitenplaats Mataram is van algemeen belang: - wegens de ouderdom; - wegens de doelmatige vormgeving; - wegens de functionele en visuele relatie met de overige onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529497
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Mataram: moestuin in Dalfsen

Mataram: historische tuin- en parkaanleg

Poppenallee 31
Dalfsen
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Mataram. De buitenplaats is gesitueerd aan de Popp..

Mataram: toegangshekken met zandstenen hekpijlers

Poppenallee 31
Dalfsen
Omschrijving onderdeel 3A: TOEGANGSHEKKEN bij oprijlaan behorende bij de buitenplaats Mataram. Aan het begin van de oprijlaan staan twee ..

Mataram: toegangshekken op brug

Poppenallee 31
Dalfsen
Omschrijving onderdeel 3B: TOEGANGSHEKKEN op brug behorende bij de buitenplaats Mataram. De toegang tot de voormalige huisplaats wordt gem..

Mataram: moestuinmuur

Poppenallee 31
Dalfsen
Omschrijving onderdeel 5A: MOESTUINMUUR. Ten oosten van de oude bouwplaats ligt een langwerpige moestuin. De moestuin wordt aan de noordzi..

Mataram: schuur

Poppenallee 31
Dalfsen
Omschrijving onderdeel 6. SCHUUR. Aan de zuidzijde van de moestuin staat een bakstenen schuur uit 1845 (zie jaartalankers). De op rechthoek..

Kaart & Routeplanner

Route naar Mataram: moestuin in Dalfsen