Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Mataram: moestuinmuur in Dalfsen

Tuin Park Landgoed

Poppenallee 31
7722KW Dalfsen
Overijssel

Bouwjaar: begin 20e eeuw


Beschrijving van Mataram: moestuinmuur

Omschrijving onderdeel 5A: MOESTUINMUUR. Ten oosten van de oude bouwplaats ligt een langwerpige moestuin. De moestuin wordt aan de noordzijde afgesloten door een bakstenen muur uit het begin van de 20ste eeuw; afgesloten door een rollaag en drie rijen zwart geglazuurde Friese vlakke dakpannen; in het midden een doorgang tussen twee gemetselde pijlers waartussen van oorsprong een hekwerk. Aan beide zijden van de tuinmuur bevinden zich restanten van spandraden op een drager van houten latten ten behoeve van leifruit. Waardering De MOESTUINMUUR behorende tot de buitenplaats Mataram is van algemeen belang: - wegens de ouderdom; - wegens de doelmatige vormgeving; - wegens de functionele en visuele relatie met de overige onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529496
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Mataram: moestuinmuur in Dalfsen

Mataram: historische tuin- en parkaanleg

Poppenallee 31
Dalfsen
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Mataram. De buitenplaats is gesitueerd aan de Popp..

Mataram: toegangshekken met zandstenen hekpijlers

Poppenallee 31
Dalfsen
Omschrijving onderdeel 3A: TOEGANGSHEKKEN bij oprijlaan behorende bij de buitenplaats Mataram. Aan het begin van de oprijlaan staan twee ..

Mataram: toegangshekken op brug

Poppenallee 31
Dalfsen
Omschrijving onderdeel 3B: TOEGANGSHEKKEN op brug behorende bij de buitenplaats Mataram. De toegang tot de voormalige huisplaats wordt gem..

Mataram: moestuin

Poppenallee 31
Dalfsen
Omschrijving onderdeel 5B: MOESTUIN. Ten oosten van de oude bouwplaats ligt een langwerpige moestuin. De moestuin komt reeds op de Hotting..

Mataram: schuur

Poppenallee 31
Dalfsen
Omschrijving onderdeel 6. SCHUUR. Aan de zuidzijde van de moestuin staat een bakstenen schuur uit 1845 (zie jaartalankers). De op rechthoek..

Kaart & Routeplanner

Route naar Mataram: moestuinmuur in Dalfsen