Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Rollen, twee houten hekken in Groningen

Boerderij

Noorddijkerweg 32
9734AT Groningen
Groningen


Beschrijving van De Rollen, twee houten hekken

Omschrijving Het complex bevat twee houten HEKWERKEN: één houten hekwerk tussen stookhut en dwarshuis, bestaande uit een manshoog gesloten houten werk, groen geschilderd met daarin opgenomen een eenvoudige deur, en één houten hekwerk tussen de voorgevel van het woonhuis en de gracht aan de zuidzijde, bestaande uit op regelmatige onderlinge afstand geplaatste pijlertjes, onderling en horizontaal op twee hoogten met houten latten verbonden waarop (haaks) houten, gepunte latten zijn gespijkerd; dit hek is wit geschilderd en circa één meter hoog. Waardering De twee houten HEKWERKEN vertegenwoordigen het algemeen belang wegens: - de functionele en historische betrokkenheid op het complex; - de gaafheid; - de eenvoudige en doeltreffende vormgeving c.q. materialisatie. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529492
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Rollen, twee houten hekken in Groningen

De Rollen, erf binnen omgrachting

Noorddijkerweg 32
Groningen
Omschrijving Het ERF is binnen de omgrachting gelegen en voorziet in onbebouwde ruimte rondom boerderij "De Rollen". Het erf is grotendeel..

De Rollen, stookhut

Noorddijkerweg 32
Groningen
Omschrijving Ten noorden van het uitgebouwde gedeelte van de boerderij staat een kleine STOOKHUT van rode baksteen, afgedekt met een zade..

De Rollen, brug

Noorddijkerweg 32
Groningen
Omschrijving BRUG over de gracht aan de zuidzijde van het complex. De brug verbindt de dam met het erf. Eenvoudige houten brug aan beide ..

De Rollen, vier hekpijlers

Noorddijkerweg 32
Groningen
Omschrijving In totaal vier HEKPIJLERS, deel uitmakend van het complex: twee op de dam aan de zuidzijde van het complex en twee hekpijler..

De Rollen, gracht

Noorddijkerweg 32
Groningen
Omschrijving Het complex is omgeven door een GRACHT in de vorm van een rechthoek. Het westelijke deel van de gracht loopt parallel aan de ..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Rollen, twee houten hekken in Groningen