Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Rollen, vier hekpijlers in Groningen

Boerderij

Noorddijkerweg 32
9734AT Groningen
Groningen


Beschrijving van De Rollen, vier hekpijlers

Omschrijving In totaal vier HEKPIJLERS, deel uitmakend van het complex: twee op de dam aan de zuidzijde van het complex en twee hekpijlers aan de oostzijde, bij de dam in de gracht. Waardering De vier HEKPIJLERS zijn van algemeen belang wegens: - de ouderdom; - de gaafheid; - de historische en functionele betrokkenheid op het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529491
Laatste wijziging: 2014-10-26 19:16:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Rollen, vier hekpijlers in Groningen

De Rollen, erf binnen omgrachting

Noorddijkerweg 32
Groningen
Omschrijving Het ERF is binnen de omgrachting gelegen en voorziet in onbebouwde ruimte rondom boerderij "De Rollen". Het erf is grotendeel..

De Rollen, stookhut

Noorddijkerweg 32
Groningen
Omschrijving Ten noorden van het uitgebouwde gedeelte van de boerderij staat een kleine STOOKHUT van rode baksteen, afgedekt met een zade..

De Rollen, brug

Noorddijkerweg 32
Groningen
Omschrijving BRUG over de gracht aan de zuidzijde van het complex. De brug verbindt de dam met het erf. Eenvoudige houten brug aan beide ..

De Rollen, twee houten hekken

Noorddijkerweg 32
Groningen
Omschrijving Het complex bevat twee houten HEKWERKEN: één houten hekwerk tussen stookhut en dwarshuis, bestaande uit een manshoog geslo..

De Rollen, gracht

Noorddijkerweg 32
Groningen
Omschrijving Het complex is omgeven door een GRACHT in de vorm van een rechthoek. Het westelijke deel van de gracht loopt parallel aan de ..

Kaart & Routeplanner