Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Rollen, stookhut in Groningen

Boerderij

Noorddijkerweg 32
9734AT Groningen
Groningen


Beschrijving van De Rollen, stookhut

Omschrijving Ten noorden van het uitgebouwde gedeelte van de boerderij staat een kleine STOOKHUT van rode baksteen, afgedekt met een zadeldak voorzien van Oudhollandse dakpannen en op de noordelijke top staat een schoorsteen; de stookhut beschikt niet meer over de oven en staat geheel vrij op het erf. Waardering De bakstenen STOOKHUT vertegenwoordigt het algemeen belang op basis van: - de ouderdom; - de bouwhistorische betekenis die o.m. tot uitdrukking komt in de verwerkte materialen en constructies; - de betekenis als functioneel en historisch onderdeel van het complex; - de betekenis voor de agrarische geschiedenis; - de gaaf behouden hoofdvorm. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529489
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Rollen, stookhut in Groningen

De Rollen, erf binnen omgrachting

Noorddijkerweg 32
Groningen
Omschrijving Het ERF is binnen de omgrachting gelegen en voorziet in onbebouwde ruimte rondom boerderij "De Rollen". Het erf is grotendeel..

De Rollen, brug

Noorddijkerweg 32
Groningen
Omschrijving BRUG over de gracht aan de zuidzijde van het complex. De brug verbindt de dam met het erf. Eenvoudige houten brug aan beide ..

De Rollen, vier hekpijlers

Noorddijkerweg 32
Groningen
Omschrijving In totaal vier HEKPIJLERS, deel uitmakend van het complex: twee op de dam aan de zuidzijde van het complex en twee hekpijler..

De Rollen, twee houten hekken

Noorddijkerweg 32
Groningen
Omschrijving Het complex bevat twee houten HEKWERKEN: één houten hekwerk tussen stookhut en dwarshuis, bestaande uit een manshoog geslo..

De Rollen, gracht

Noorddijkerweg 32
Groningen
Omschrijving Het complex is omgeven door een GRACHT in de vorm van een rechthoek. Het westelijke deel van de gracht loopt parallel aan de ..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Rollen, stookhut in Groningen