Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Rollen, erf binnen omgrachting in Groningen

Boerderij

Noorddijkerweg 32
9734AT Groningen
Groningen


Beschrijving van De Rollen, erf binnen omgrachting

Omschrijving Het ERF is binnen de omgrachting gelegen en voorziet in onbebouwde ruimte rondom boerderij "De Rollen". Het erf is grotendeels onverhard en begroeid met gras; enige verharding ter hoogte van de hals en de westgevel van de grote schuur met grind alsmede een gaffelvormig pad dat de verbinding vormt tussen de brug en de voordeur van het woonhuis en de deur van de grote schuur. Voorts enige verharding aan de oostzijde van beide schuren. Waardering Het ERF vertegenwoordigt het algemeen belang wegens: - de gaafheid; - de functionele en historische betrokkenheid op de boerderij c.a.; - de ruimtelijke kwaliteiten; - de historische zeggingskracht; - de bescheiden en doelmatige inrichting; - de materialisatie. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529488
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Rollen, erf binnen omgrachting in Groningen

De Rollen, stookhut

Noorddijkerweg 32
Groningen
Omschrijving Ten noorden van het uitgebouwde gedeelte van de boerderij staat een kleine STOOKHUT van rode baksteen, afgedekt met een zade..

De Rollen, brug

Noorddijkerweg 32
Groningen
Omschrijving BRUG over de gracht aan de zuidzijde van het complex. De brug verbindt de dam met het erf. Eenvoudige houten brug aan beide ..

De Rollen, vier hekpijlers

Noorddijkerweg 32
Groningen
Omschrijving In totaal vier HEKPIJLERS, deel uitmakend van het complex: twee op de dam aan de zuidzijde van het complex en twee hekpijler..

De Rollen, twee houten hekken

Noorddijkerweg 32
Groningen
Omschrijving Het complex bevat twee houten HEKWERKEN: één houten hekwerk tussen stookhut en dwarshuis, bestaande uit een manshoog geslo..

De Rollen, gracht

Noorddijkerweg 32
Groningen
Omschrijving Het complex is omgeven door een GRACHT in de vorm van een rechthoek. Het westelijke deel van de gracht loopt parallel aan de ..

Kaart & Routeplanner