Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vilsteren: oude huis van de werkbaas in Vilsteren

Kasteel Buitenplaats

Borrinkdijk 2
7734PH Vilsteren (gemeente Ommen)
Overijssel

Bouwjaar: eind 19e eeuw


Beschrijving van Vilsteren: oude huis van de werkbaas

Omschrijving onderdeel 16: OUDE HUIS VAN DE WERKBAAS. Kleine woning uit het eind van de 19de eeuw onder afgeplat schilddak met aan de linkerzijde onder lang dakschild: dit stukje is later aangebouwd. Het huisje was tot 1904 het huis van de werkbaas, thans een winkeltje. Het gebouw is opgetrokken van rode baksteen, gecementeerde plint. In de voorgevel een eenvoudige deur met bovenlicht, twee zesruitsvensters met luiken en een klein vierruitsvenster met luiken. In de zijgevels lage roedevensters. De achteraanbouw is recent. Waardering Het OUDE HUIS VAN DE WERKBAAS behorend tot de historische buitenplaats Vilsteren, is van algemeen architectuurhistorisch en cultuurhistorisch belang: - wegens de ouderdom; - wegens de voormalige functie en de relatie tot het huis Vilsteren; - wegens de situering nabij het huis Vilsteren. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529486
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vilsteren: oude huis van de werkbaas in Vilsteren

Vilsteren: historische tuin- en parkaanleg

Vilsterseweg 16
Vilsteren (Gemeente Ommen)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Grootschalige tuin- en parkaanleg in landschapsstijl en formele stijl radiaalsg..

Vilsteren: koetshuis

Vilsterseweg 17
Vilsteren (Gemeente Ommen)
Omschrijving onderdeel 3: Voormalig KOETSHUIS. In 1886 werd dit gebouw neergezet door het echtpaar Wilhelmus Cremers en Johanna Helmich. H..

Vilsteren: koestal

Vilsterseweg 16
Vilsteren (Gemeente Ommen)
Omschrijving onderdeel 4: KOESTAL. KOESTAL van omstreeks 1900 opgetrokken in rode machinale baksteen op een gepleisterde plint, onder een m..

Vilsteren: hooischuur

Vilsterseweg 16
Vilsteren (Gemeente Ommen)
Omschrijving onderdeel 5: HOOISCHUUR. Ten oosten van het koetshuis en de koestal staat een 20ste-eeuwse HOOISCHUUR, bestemd voor de opslag ..

Vilsteren: wagenloods

Vilsterseweg 16
Vilsteren (Gemeente Ommen)
Omschrijving onderdeel 6: WAGENLOODS. In het verlengde van de koestal ligt een WAGENLOODS annex houtloods van zes vakken breed uit 1885. De..

Kaart & Routeplanner

Route naar Vilsteren: oude huis van de werkbaas in Vilsteren