Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vilsteren; ijskelder in Vilsteren

Tuin Park Landgoed

Vilsterseweg 16
7734PD Vilsteren (gemeente Ommen)
Overijssel

Bouwjaar: 1865


Beschrijving van Vilsteren; ijskelder

Omschrijving onderdeel 10: IJSKELDER. Links voor het huis vlak bij de tweede brug ligt bij een bosje onder een aarden dekking een IJSKELDER uit 1865. Van baksteen opgemetselde ijskelder op ronde plattegrond, afgedekt door een koepel. Langgerekte toegangspartij die naar het zuiden is gericht. Waardering De IJSKELDER, behorend tot de historische buitenplaats Vilsteren is van algemeen cultuurhistorisch belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege het type; - vanwege de beeldbepalende ligging; - vanwege de visuele en functionele relatie met de overige onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529482
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vilsteren; ijskelder in Vilsteren

Vilsteren: historische tuin- en parkaanleg

Vilsterseweg 16
Vilsteren (Gemeente Ommen)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Grootschalige tuin- en parkaanleg in landschapsstijl en formele stijl radiaalsg..

Vilsteren: koetshuis

Vilsterseweg 17
Vilsteren (Gemeente Ommen)
Omschrijving onderdeel 3: Voormalig KOETSHUIS. In 1886 werd dit gebouw neergezet door het echtpaar Wilhelmus Cremers en Johanna Helmich. H..

Vilsteren: koestal

Vilsterseweg 16
Vilsteren (Gemeente Ommen)
Omschrijving onderdeel 4: KOESTAL. KOESTAL van omstreeks 1900 opgetrokken in rode machinale baksteen op een gepleisterde plint, onder een m..

Vilsteren: hooischuur

Vilsterseweg 16
Vilsteren (Gemeente Ommen)
Omschrijving onderdeel 5: HOOISCHUUR. Ten oosten van het koetshuis en de koestal staat een 20ste-eeuwse HOOISCHUUR, bestemd voor de opslag ..

Vilsteren: wagenloods

Vilsterseweg 16
Vilsteren (Gemeente Ommen)
Omschrijving onderdeel 6: WAGENLOODS. In het verlengde van de koestal ligt een WAGENLOODS annex houtloods van zes vakken breed uit 1885. De..

Kaart & Routeplanner

Route naar Vilsteren; ijskelder in Vilsteren