Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vilsteren: wagenloods in Vilsteren

Kasteel Buitenplaats

Vilsterseweg 16
7734PD Vilsteren (gemeente Ommen)
Overijssel

Bouwjaar: 1885


Beschrijving van Vilsteren: wagenloods

Omschrijving onderdeel 6: WAGENLOODS. In het verlengde van de koestal ligt een WAGENLOODS annex houtloods van zes vakken breed uit 1885. De loods is naar het oosten aan de lange zijde geopend. Hij ligt onder een met grijze pannen gedekt zadeldak. De zij- en achterkanten bestaan uit een beschot van verticale planken, waarbij die aan de achterzijde niet aaneen sluiten. De inwendige constructie bestaat uit ankerbalkgebinten van grenenhout. Waardering De WAGENLOODS, behorend tot de historische buitenplaats Vilsteren, is van algemeen belang: - vanwege het type; - vanwege de ouderdom; - vanwege de beeldbepalende ligging; - vanwege de visuele en functionele relatie met de overige onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529479
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vilsteren: wagenloods in Vilsteren

Vilsteren: historische tuin- en parkaanleg

Vilsterseweg 16
Vilsteren (Gemeente Ommen)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Grootschalige tuin- en parkaanleg in landschapsstijl en formele stijl radiaalsg..

Vilsteren: koetshuis

Vilsterseweg 17
Vilsteren (Gemeente Ommen)
Omschrijving onderdeel 3: Voormalig KOETSHUIS. In 1886 werd dit gebouw neergezet door het echtpaar Wilhelmus Cremers en Johanna Helmich. H..

Vilsteren: koestal

Vilsterseweg 16
Vilsteren (Gemeente Ommen)
Omschrijving onderdeel 4: KOESTAL. KOESTAL van omstreeks 1900 opgetrokken in rode machinale baksteen op een gepleisterde plint, onder een m..

Vilsteren: hooischuur

Vilsterseweg 16
Vilsteren (Gemeente Ommen)
Omschrijving onderdeel 5: HOOISCHUUR. Ten oosten van het koetshuis en de koestal staat een 20ste-eeuwse HOOISCHUUR, bestemd voor de opslag ..

Vilsteren: moesstuin en tuinmanswerkplaats

Vilsterseweg 16
Vilsteren (Gemeente Ommen)
Omschrijving onderdeel 7: MOESTUINMUUR met TUINMANSWERKPLAATS. Vanaf 1783 lag rond het hof bij het huis een MOESTUINMUUR. In het midden van..

Kaart & Routeplanner

Route naar Vilsteren: wagenloods in Vilsteren