Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vilsteren: hooischuur in Vilsteren

Boerderij

Vilsterseweg 16
7734PD Vilsteren (gemeente Ommen)
Overijssel

Bouwjaar: eerste helft 20e eeuw


Beschrijving van Vilsteren: hooischuur

Omschrijving onderdeel 5: HOOISCHUUR. Ten oosten van het koetshuis en de koestal staat een 20ste-eeuwse HOOISCHUUR, bestemd voor de opslag van hooi en stro voor het vee in de koestal. De houten schuur uit de eerste helft van de 20ste eeuw staat op een rechthoekige plattegrond, heeft een gecementeerde plint, ligt onder een zadeldak met grijze pannen bedekt en is opgetrokken van verticale stammetjes die in de geveltoppen diagonaal zijn geplaatst. De schuur is open aan de voorzijde; aan de achterzijde zijn de planken niet aangesloten, zodat het kan doorwaaien. Klinkerbestrating. Waardering De HOOISCHUUR, behorend tot de historische buitenplaats Vilsteren, is van algemeen belang: - vanwege het type; - vanwege de beeldbepalende ligging; - vanwege de visuele en functionele relatie met de overige onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529478
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vilsteren: hooischuur in Vilsteren

Vilsteren: historische tuin- en parkaanleg

Vilsterseweg 16
Vilsteren (Gemeente Ommen)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Grootschalige tuin- en parkaanleg in landschapsstijl en formele stijl radiaalsg..

Vilsteren: koetshuis

Vilsterseweg 17
Vilsteren (Gemeente Ommen)
Omschrijving onderdeel 3: Voormalig KOETSHUIS. In 1886 werd dit gebouw neergezet door het echtpaar Wilhelmus Cremers en Johanna Helmich. H..

Vilsteren: koestal

Vilsterseweg 16
Vilsteren (Gemeente Ommen)
Omschrijving onderdeel 4: KOESTAL. KOESTAL van omstreeks 1900 opgetrokken in rode machinale baksteen op een gepleisterde plint, onder een m..

Vilsteren: wagenloods

Vilsterseweg 16
Vilsteren (Gemeente Ommen)
Omschrijving onderdeel 6: WAGENLOODS. In het verlengde van de koestal ligt een WAGENLOODS annex houtloods van zes vakken breed uit 1885. De..

Vilsteren: moesstuin en tuinmanswerkplaats

Vilsterseweg 16
Vilsteren (Gemeente Ommen)
Omschrijving onderdeel 7: MOESTUINMUUR met TUINMANSWERKPLAATS. Vanaf 1783 lag rond het hof bij het huis een MOESTUINMUUR. In het midden van..

Kaart & Routeplanner

Route naar Vilsteren: hooischuur in Vilsteren