Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Het Zelle, wagenschuur in Hengelo (Gld)

Kasteel Buitenplaats

Ruurloseweg 92
7255MB Hengelo (Gld) (gemeente Bronckhorst)
Gelderland

Bouwjaar: 1825 of ouder


Beschrijving van Het Zelle, wagenschuur

Omschrijving Ten zuidwesten van het hoofdgebouw ligt een WAGENSCHUUR annex houtloods van acht vakken breed. De schuur staat afgebeeld op de kadastrale minuut van 1825. De loods is naar het noordoosten aan de lange zijde geopend. Zij ligt onder een met gesmoorde pannen gedekt zadeldak, waarvan het dakschild aan de voorzijde wat verder doorloopt dan aan de achterzijde. De zij- en achterkanten bestaan uit een beschot van verticale planken, waarbij die aan de achterzijde niet aaneen sluiten. De constructie bestaat uit ankerbalkgebinten van grenenhout, voorzien van gehakte telmerken. Waardering WAGENSCHUUR behorend tot de historische buitenplaats Het Zelle van algemeen belang: - wegens de ouderdom - wegens het type - wegens de visueel en functioneel ruimtelijke relatie met de overigen onderdelen van de buitenplaats (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529466
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Het Zelle, wagenschuur in Hengelo (Gld)

Het Zelle, Brandschuur

Ruurloseweg 92
Hengelo (Gld) (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving Rechts naast het huis en daarmee verbonden door een muur met een door een rechte strek afgedekte doorgang ligt een SCHUUR van..

Het Zelle, linker bouwhuis

Ruurloseweg 92
Hengelo (Gld) (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving LINKER BOUWHUIS, koestal. Gebouw van een bouwlaag en een kap, opgetrokken van rode baksteen op rechthoekige plattegrond onder..

Het Zelle, toegangshek

Ruurloseweg 92
Hengelo (Gld) (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving Over de gracht rond de huisplaats ligt aan het uiteinde van de oprijlaan een ijzeren TOEGANGSHEK, bestaande uit een balustrad..

Huis Het Zelle

Ruurloseweg 92
Hengelo (Gld) (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving Het LANDHUIS Het Zelle is in 1792 gebouwd, in opdracht van Jacob Engelbert Tilman Grothe. Het is opgetrokken van rode bakstee..

Het Zelle, rechter bouwhuis

Ruurloseweg 92A
Hengelo (Gld) (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving RECHTER BOUWHUIS, bestaande uit koetshuis annex koetsierswoning en paardenstal met tuigenkamer. Gebouw van een bouwlaag en ee..

Kaart & Routeplanner

Route naar Het Zelle, wagenschuur in Hengelo (Gld)

Foto's (1)