Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Kiefskamp: bakoventje in Vorden

Boerderij

Kiefskampweg 1
7251NL Vorden (gemeente Bronckhorst)
Gelderland

Bouwjaar: tweede helft 19e eeuw


Beschrijving van De Kiefskamp: bakoventje

Omschrijving onderdeel 7D: BAKOVENTJE, deeluitmakend van een ensemble van boerderij, schuur, hooiberg en bakoventje behorend tot de buitenplaats de Kiefskamp. Het BAKOVENTJE, dat vermoedelijk dateert uit de tweede helft van de 19de eeuw, bevindt zich op enige afstand ten zuidoosten van de boerderij. Het oventje is in rode baksteen gemetseld en heeft een klein zadeldak, belegd met rode Oud-Hollandse pannen. Aan de voorzijde (noord) bevindt zich een halfrond afgesloten stookopening, omsloten door een rollaag. De bakoven heeft een verhoogd gelegen vloertje. Waardering Het BAKOVENTJE, deeluitmakend van een ensemble van boerderij, schuur, hooiberg en bakoventje, is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de gaaf bewaarde, karakteristieke vormgeving; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere complexonderdelen van de historische buitenplaats, in het bijzonder met de boerderij; - vanwege de ensemblewaarden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529457
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Kiefskamp: bakoventje in Vorden

De Kiefskamp: schuur

Kiefskampweg 1
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 7B: SCHUUR, deeluitmakend van een ensemble van boerderij, schuur, hooiberg en bakoventje en behorende tot de buitenpl..

De Kiefskamp: hooiberg

Kiefskampweg 1
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 7C: HOOIBERG, deeluitmakend van een ensemble van boerderij, schuur, hooiberg en bakoventje en behorende tot de buiten..

De Kiefskamp: boerderij

Kiefskampweg 1
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 7A: BOERDERIJ deel uitmakende van een ensemble van boerderij, schuur, hooiberg en bakoventje en behorende tot de bui..

De Kiefskamp: hoofdgebouw

Lindeseweg 6
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW (De Kiefskamp). Huize de Kiefskamp ligt aan het einde van een lange, brede, met beuken beplante zich..

De Kiefskamp: historische tuin- en parkaanleg

Lindeseweg 6
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp. Het landgoed de Kiefskamp maakt dee..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Kiefskamp: bakoventje in Vorden