Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Kiefskamp: hooiberg in Vorden

Boerderij

Kiefskampweg 1
7251NL Vorden (gemeente Bronckhorst)
Gelderland

Bouwjaar: tweede helft 19e eeuw


Beschrijving van De Kiefskamp: hooiberg

Omschrijving onderdeel 7C: HOOIBERG, deeluitmakend van een ensemble van boerderij, schuur, hooiberg en bakoventje en behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp. Achter de boerderij een HOOIBERG op vierkante grondslag. De rietgedekte overkapping van het type tentdak wordt gestut door een viertal houten staanders. De hooiberg dateert uit de tweede helft van de 19de eeuw. Waardering De HOOIBERG, deeluitmakend van een ensemble van boerderij, schuur, hooiberg en bakoventje behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de gaaf bewaarde, karakteristieke vormgeving; - vanwege de bijzondere ornamentele waarde van het ensemble en de fraaie ligging aan de rand van de kamp, waar het als blikvanger in het landschap fungeert voor zowel de bewoners van het hoofdgebouw, die erop uitkijken, als voor de vele voorbij komende wandelaars; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met het hoofdgebouw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529456
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Kiefskamp: hooiberg in Vorden

De Kiefskamp: schuur

Kiefskampweg 1
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 7B: SCHUUR, deeluitmakend van een ensemble van boerderij, schuur, hooiberg en bakoventje en behorende tot de buitenpl..

De Kiefskamp: bakoventje

Kiefskampweg 1
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 7D: BAKOVENTJE, deeluitmakend van een ensemble van boerderij, schuur, hooiberg en bakoventje behorend tot de buitenpl..

De Kiefskamp: boerderij

Kiefskampweg 1
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 7A: BOERDERIJ deel uitmakende van een ensemble van boerderij, schuur, hooiberg en bakoventje en behorende tot de bui..

De Kiefskamp: hoofdgebouw

Lindeseweg 6
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW (De Kiefskamp). Huize de Kiefskamp ligt aan het einde van een lange, brede, met beuken beplante zich..

De Kiefskamp: historische tuin- en parkaanleg

Lindeseweg 6
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp. Het landgoed de Kiefskamp maakt dee..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Kiefskamp: hooiberg in Vorden