Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Kiefskamp: boerderij in Vorden

Boerderij

Kiefskampweg 1
7251NL Vorden (gemeente Bronckhorst)
Gelderland

Bouwjaar: tweede helft 19e eeuw


Beschrijving van De Kiefskamp: boerderij

Omschrijving onderdeel 7A: BOERDERIJ deel uitmakende van een ensemble van boerderij, schuur, hooiberg en bakoventje en behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp. De rood bakstenen boerderij op rechthoekige grondslag is van het hallehuistype en bestaat uit één bouwlaag en een zolder onder een zadeldak met afgewolfde uiteinden. Het hoge middendeel van het dak is rietgedekt, de onderste helft van de dakschilden wordt gedekt door rode pannen. Op het dak diverse schoorstenen en aan beide zijden een tuimelraam; aan de voorzijde een dakkapel. In de westelijke eindgevel meerruits schuifvensters met luiken in twee formaten; links een uit het midden geplaatste toegangsdeur met bovenlicht. In de zijgevels diverse vensters (veelal met luiken) en deuren. In de oostelijke eindgevel centraal een dubbele getoogde inrijdeur in een omlijsting met wit geschilderde sluitstenen, de deur wordt geflankeerd door hoog geplaatste, getoogde stalvensters; links twee en rechts één getoogde staldeur, eveneens in een omlijsting met wit geschilderde sluitstenen. De boerderij dateert uit de tweede helft van de 19de eeuw. Waardering De BOERDERIJ, deeluitmakend van een ensemble van boerderij, schuur, hooiberg en bakoventje behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de gaaf bewaarde, karakteristieke vormgeving; - vanwege de bijzondere ornamentele waarde van het ensemble en de fraaie ligging aan de rand van de kamp, waar het als blikvanger in het landschap fungeert voor zowel de bewoners van het hoofdgebouw, die erop uitkijken, als voor de vele voorbij komende wandelaars; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met het hoofdgebouw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529454
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Kiefskamp: boerderij in Vorden

De Kiefskamp: schuur

Kiefskampweg 1
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 7B: SCHUUR, deeluitmakend van een ensemble van boerderij, schuur, hooiberg en bakoventje en behorende tot de buitenpl..

De Kiefskamp: hooiberg

Kiefskampweg 1
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 7C: HOOIBERG, deeluitmakend van een ensemble van boerderij, schuur, hooiberg en bakoventje en behorende tot de buiten..

De Kiefskamp: bakoventje

Kiefskampweg 1
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 7D: BAKOVENTJE, deeluitmakend van een ensemble van boerderij, schuur, hooiberg en bakoventje behorend tot de buitenpl..

De Kiefskamp: hoofdgebouw

Lindeseweg 6
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW (De Kiefskamp). Huize de Kiefskamp ligt aan het einde van een lange, brede, met beuken beplante zich..

De Kiefskamp: historische tuin- en parkaanleg

Lindeseweg 6
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp. Het landgoed de Kiefskamp maakt dee..

Kaart & Routeplanner